Već nakon par dana, projekt postigao veliku popularnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – ‘Safe stay in Croatia’ nova je web platforma putem koje svi koji to žele mogu pronaći informacije o sigurnom boravku u Hrvatskoj, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti dojmove.

– Svi znamo da je prošle godine Hrvatska bila prepoznata kao sigurna destinacija, a sada je osmišljena i nacionalna oznaka pod nazivom ‘Safe stay in Croatia’ koja je izuzetno važna u pozicioniranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije. Ujedno je i poticaj svim sudionicima u lancu putovanja od benzinskih postaja, zračnih luka, trajekata, hotela, privatnih iznajmljivača do muzeja i drugih atrakcija za nastavak provođenja epidemioloških mjera – kaže Ivana Plažanin Vuković, direktorica Turističke zajednice Daruvar Papuk.

Drugim riječima, svi koji se putem platforme prijave za dobivanje sigurnosnih naljepnica, njima svojim gostima dokazuju i garantiraju da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi.

Foto: BBŽ, Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar Papuk

– Zasad su oznake dobile Daruvarske toplice, dvoje ili troje privatnih iznajmljivača, Izabela apartman, Liječilišni hotel Termal s depandansom Arcadia, sobe Slavonija i sobe Vendi. Projektu se priključio već dosta veliki broj turističkih objekata s našeg područja – ističe Plažanin Vuković. Cilj projekta je da se potencijalni gosti mogu pravovremeno informirati o mjestima na koja mogu sigurno putovati. Sve informacije nalaze se na stranici www.safestayincroatia.hr.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije kao sigurnim je prijavljeno već 15-ak subjekata, što je dokaz da je ljudima stalo da pokažu koliko se trude i da su napravili sve što mogu da budu sigurna destinacija.

Foto: Daruvarske toplice

– Iznimno je važno pročitati priručnik koji je izdan za ovaj projekt. U njemu je po kategorizacijama raspisano što sve objekt mora sadržavati te kojih se propisa i protokola mora držati vezano za epidemiološke mjere u svom objektu. Nadzor nad pridržavanjem tih mjera vršit će Ministarstvo turizma i sporta RH te strukovne udruge – objašnjava, dodajući kako je sve pomno razrađeno što dokazuje da je riječ o ozbiljnom projektu.

– Pozivam sve turističke subjekte s područja Bjelovarsko-bilogorske županije da se prijave i da budu dio projekta ‘Safe stay in Croatia’ jer će se velik dio kampanje za predsezonu i sezonu bazirati na tom projektu. Prepoznati smo kao sigurna destinacija i nemamo veliki broj zaraženih. Na vanjskim će se tržištima raditi promocija naše zemlje kako bi gosti vidjeli da smo sigurna destinacija, a svi subjekti koji će imati sigurnosnu oznaku bit će puno vidljiviji na turističkom sadržaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!