Oporba na mukama, imaju višak kandidata za gradonačelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – U većini gradova Bjelovarsko-bilogorske županije pretendenti na gradonačelničke dužnosti već su otkrili karte za nadolazeće izbore. Iznimka je jedino Grubišno Polje u kojem se – još ne zna ništa.

To bi se moglo promijeniti nakon ovoga vikenda za koji su, kako doznajemo, dogovoreni razgovori nekoliko stranaka kojima je zajednička želja da stanu na kraj dugogodišnjoj vladavini HDZ-a i gradonačelnika Zlatka Mađeruha u Grubišnom Polju. Svi oni, i SDP, i HSS, i SU, i Damir Bajs Nezavisna lista u načelu su za suradnju, no još se nisu usuglasili oko načina nastupa na izborima. Problem je što u svakoj od tih stranaka vjeruju kako imaju dovoljno kvalitetnog kandidata koji bi se mogao suprotstaviti Zlatku Mađeruhu.

U SDP-u je to Sebastijan Svat koji je već dva puta izlazio na megdan Mađeruhu. Oba puta je izgubio. Isti omjer u srazu s Mađeruhom ima i HSS-ova uzdanica Dalibor Jurina. S druge strane, on je pak u jednom mandatu Mađeruhu čak bio i zamjenik. Kao potencijalni kandidat stranke DB Nezavisna lista spominje se predsjednik grubišnopoljskog ogranka Šandor Toth, a četverolist potencijalnih kandidata od centra na lijevo zaokružuje šef županijskih umirovljenika Željko Held. On i Toth nisu željeli komentirati trenutnu situaciju, no otkrili su nam kako bi ona trebala biti jasnija idući tjedan. Da se s potencijalnim partnerima razgovara potvrdio nam je i Sebastijan Svat, no nije želio otkriti u kojem smjeru idu razgovori. Konkretniji je bio tek Dalibor Jurina koji otvoreno priznaje kako se zalaže za veliku koaliciju svih spomenutih stranaka.

-Još uvijek su sve opcije otvorene, no osobno smatram kako bi bilo najbolje da imamo jednog, zajedničkog kandidata. Sad treba sjesti i vidjeti tko bi konkretno mogao ostvariti najbolji uspjeh na izborima. Mislim da isticanjem više kandidata biračima šaljemo lošu poruku i da će se oni zapitati kako ćemo zajednički funkcionirati kasnije ako se nismo mogli dogovoriti na samom početku, oko zajedničkog kandidata – kaže Jurina, koji se zalaže i za zajedničku listu za Gradsko vijeće. No, sve ako do toga i ne dođe, Jurina kaže kako ne strahuje za rezultat HSS-a koji u Grubišnom Polju oduvijek dobro ‘stoji’.

Neslužbeno doznajemo kako potencijalni HSS-ovi partneri razmišljaju baš suprotno pa je trenutno izgledno kako će svaka od spomenute četiri stranke na izbore izaći s vlastitim kandidatom. A njima bi se trebao pridružiti i kandidat Domovinskog pokreta, potvrdio nam je predsjednik grubišnopoljske organizacije te stranke Zlatko Biondić.

-O imenu još ne bih, vjerojatno ćemo ga predstaviti idući tjedan. Na izbore idemo samostalno, imat ćemo i svoju listu za Gradsko vijeće – kazao nam je Biondić.

I dok se potencijalni kandidati za Gradsko vijeće ‘bruse’ kako će stati na megdan dugogodišnjem gradonačelniku Zlatku Mađeruhu, on sam kaže kako još uopće nije odlučio hoće li se kandidirati. Konačnu odluku o mirovini nije donio, no ako se i odluči na to, kaže, ne strahuje za uspjeh HDZ-a na izborima. Kandidat stranke u tom bi slučaju trebao biti Mađeruhov trenutni zamjenik, mladi Zlatko Pavičić, kojeg stariji imenjak za preuzimanje odgovorne dužnosti priprema posljednjih nekoliko godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!