Nikad više prekršaja u prometu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski su službenici ove PU za vikend su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja – alkoholiziranosti vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela. U pojačanom nadzoru utvrđeno je sveukupno 358 prekršaja te je ovo najjači vikend u ovoj godini po sankcioniranim prekršajima.

Jučer su policijski službenici u sklopu pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja tijekom poslijepodneva je utvrđeno 135 takvih prekršaja. 31 prekršaj je od 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 34 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h i 64 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h i jedan prekršaj u prekoračenju dopuštene brzine kretanja preko 50 km/h u naselju. Mjesto one najveće izmjerene brzine je bila u Rajiću i ona je iznosila 120 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h.

Od ostalih prekršaja utvrđeno je još:

– 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,46 g/kg izmjerena kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila u Maglenči,

– 150 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,

– 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

– 37 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama BBŽ dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedan vozač zadobio lakše tjelesne ozljede, a ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnom štetom.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

-Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!