Dan grada Pakraca u smanjenom opsegu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovogodišnji dan Grada Pakraca i blagdan svetog Josipa održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama na snazi. S događanjima se kreće danas, 9. ožujka, a prva je na redu manifestacija “Budi turist u svome gradu” koju organizira Turistička zajednica Grada Pakraca za one najmlađe. Cilj joj je upoznati djecu s kulturnom baštinom njihovog grada, a na kraju će moći položiti i prisegu koja glasi: „Prije nego što proputujem cijeli svijet, moram naučiti kako je moj grad lijep! Kad me put nanese daleko, obećajem da ću o Pakracu pričati lijepo! Gdje je Psunj, što je banovac, a gdje česma, pitajte mene, za mene je to pjesma!“

Obilasci će biti organizirani u nekoliko manjih grupa zbog epidemioloških preporuka. Na kraju obilaska djeca će dobiti i razglednice kojima ih se želi potaknuti da ih šalju kao nekad njihovi roditelji, djedovi i bake.

Od ostalih atrakcija, na jezeru Raminac u Lipiku 13. ožujka održat će se Otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu, 16. ožujka bit će proglašeni najbolji sportaši u Gradskoj vijećnici kurije Janković, a 18. ožujka obilježit će se Dan poduzetništva te održati kviz znanja o povijesti i baštini grada pod nazivom “(Ne)poznati Pakrac”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!