U novo ruho presvukla se dionica Martinac – Letičani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/VELIKO TROJSTVO – Na području grada Bjelovara i dalje je aktualna cestovna infrastruktura, a jedino što se mijenja su dionice. Cesta koja se ovih dana presvukla je Martinac – Letičani u dužini od 500 metara za što je Grad izdvojio 580 tisuća kuna. Upravo su s tom cestom krenuli proljetni radovi.

– Započinjemo cijeli set asfaltiranja cesta, a povećali smo i održavanje cesta s obzirom na dobro punjenje proračuna. Želja nam je da ljudima pružimo standard 21. stoljeća. Cesta Martinac – Letičani izuzetno je važna jer dodatno povezuje općinu Veliko Trojstvo s gradom Bjelovarom, a njima je ta cesta ujedno i put prema Zagrebu. Imamo odličnu suradnji s Općinom i jedino tako možemo biti još jači – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
Da se na cestu dugo čekalo, potvrdio je i načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić

– Radi se o jednoj od cesta koje vode iz općine Veliko Trojstvo i važna je za Martinac, Višnjevac, djelomično Ćurlovac pa i Veliko Trojstvo. Trebamo još spojiti cestu između Malog Trojstva i Višnjevca, no ona je županijska i ne mogu najaviti kada će se taj projekt realizirati jer radi se o velikoj udaljenosti. Bilo bi bolje da se ta cesta prekategorizira i da ona postane naša kako bi je u budućem razdoblju pojave europskih novaca i asfaltirali. Isto tako, jako nam je važno da zaobilaznica ide dalje kako bi se stvorio prsten oko grada – kaže Kovačić.
Grad Bjelovar inače ima preko 300 kilometara cesta na svom području dok se za iste te ceste iz proračuna godišnje izdvaja desetak milijuna kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!