Policija kreće u još jednu kontrolu posebno usmjerenu na dva prekršaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorska javljaju kako će sutra, 12. ožujka, u vremenu od 6 do 14 sati, provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele županije.

-Prvenstveno ćemo nadzor usmjeriti na prekršaje nepropisnog prijevoza djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća – kažu u policiji, dodajući kako je tijekom 2020. godine evidentirano povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5 posto u odnosu na 2019. godinu što je značajno povećanje broja ozlijeđene djece. Povećanje stradavanja djece vidljivo je i u svojstvu putnika i pješaka.

-Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Dok je s druge strane nužno osvijestiti sve one koji prevoze djecu o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice (autosjedalice) i pravilnom smještaju djece u njima, čime se smanjuju moguće posljedice stradavanja djece u prometnim nesrećama. I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!