Županova vodna tvrtka ‘prolila’ 100 milijuna kuna na promašene investicije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijska tvrtka Bjelovarsko-bilogorske vode izgradila je magistralne vodovode i postrojenja vrijedne oko 100 milijuna kuna koji nikad nisu stavljeni u funkciju pa ih s pravom možemo gledati kao promašene investicije. Tu je vodosprema Banov Stol s vodovodom do Patkovca u vrijednosti 32 milijuna kuna te magistralni vodovod Patkovac-Grđevac prema Daruvaru vrijedan 42 milijuna kuna, piše u priopćenju direktora čazmanskih Komunalija vodovoda d.o.o. Ivana Beljana.

Tome valja dodati i magistralni vodovod Trojstveni Markovac-Narta-Čazma vrijedan 27 milijuna kuna koji se koristi ispod 10 posto kapaciteta pa su takve investicije „Obrovci izgrađeni u vrijeme i vladavine sadašnjeg župana“, piše Beljan dodajući da se za pola tog bačenog novca mogla dovesti voda u svako naselje u županiji, uključivo i Zrinski Topolovac koji nema ni metra vodovoda.

Beljan sarkastično dodaje da su ti objekti „srećom ukopani dovoljno duboko da to bar ne moramo gledati kao naslikavanje na gradilištima neovisno o kvaliteti projekata“.

Priopćenje čazmanskih Komunalija poslano je u povodu potpisivanja ugovora s Hrvatskim vodama vrijedan 1,3 milijuna kuna kao ulaganje u vodooprskrbu i kanalizaciju za grad Čazmu i šest općina. Također su najavili i gradnju vodovoda Šimljanica vrijednu 2,6 milijuna kuna. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!