HSS i HNS brane Bajsa, Marušić traži referendum o novim kreditima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Izjavom za medije kandidata za župana Marka Marušića, HDZ je jasno pokazao da i dalje ostaje pri svom tvrdom stavu da je protiv gradnje Opće bolnice Bjelovar i time dao do znanja kako građane naše županije smatraju građanima drugog reda koji ne zaslužuju novu modernu bolnicu, bolju zdravstvenu uslugu i bolji standard liječenja, već da se i dalje liječe u bolnici izgrađenoj za vrijeme Austro-ugarske, priopćili su jučer HNS-Liberalni demokrati.

Dodaju da HNS-LD i dalje podržava gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koji je trenutno najvažniji projekt u povijesti grada Bjelovara i našoj županiji koja će omogućiti svim našim građanima bolju zdravstvenu uslugu i bolji standard liječenja u novoj modernoj bolnici što je našim građanima potrebno.

Priopćenje je poslao i Dalibor Jurina, koordinator HSS-a: „Županijski HDZ svoje protivljenje bilo kakvoj mogućnosti izgradnje Nove bjelovarske bolnice, sada kada je bolnica u visokom stupnju izgrađenosti i sa zatvorenom financijskom konstrukcijom za potpuni završetak, želi sakriti napadom na Župana Damira Bajsa.“

Jurina tvrdi „da je HDZ u Županijskoj skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije bio protiv izgradnje Nove bolnice u Bjelovaru“. Optužuje ih za „zlonamjerno obmanjivanje javnosti, odnosno opravdanje kako je HDZ ipak, sada kada je jasno da će bolnica biti završena, ipak bio za nju.“

Reakcije su to na jučerašnju objavu Marka Marušića, kandidata za župana ispred HDZ-a i HSLS-a koji je „županu na odlasku, Damiru Bajsu“ zamjerio što „dva mjeseca prije kraja mandata zadužuje kod banaka stanovnike županije za novih 107 milijuna kuna.“

Bolnica je za mene najvažniji projekt u županiji. Ona je za mene i stranke koje me podupiru apsolutni prioritet. Međutim, kako je građena ta bolnica, to je pravo pitanje, izjavio je Marušić u povodu potpisivanja novog zaduženja za gradnju bolnice.

Ponovio je kako su „stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije već sada dvostruko zaduženiji od stanovnika Zagreba“ te da je „tim zaduženjem ugrozio cijeli zdravstveni sustav županije, pa u pitanje dolazi  normalno dnevno funkcioniranje hladnog pogona bolnice“.

„Tko normalan može biti protiv bolnice. Moj cilj je završiti tu bolnicu, ali ne preko leđa građana Županije. Oni ne mogu sami vraćati taj novac i nisu zaslužili da ih Bajs dodatno zadužuje bez njihovog pristanka. Kad postanem župan, o tako važnim pitanjima kao što je zaduživanje građana, raspisivat ću županijski referendum“, zaključio je Marušić u svojoj objavi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!