Nekada u istom dresu, danas u dvije stranke, ali uvijek prijatelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vikend je. Tražim neke fotografije za jedan intervju, više o osobnim, a manje o političkim temama i naiđem na jednu, mogao bih reći iz današnje perspektive, posebnu fotografiju.

“Lasta”, Gudovac, kratak je post na službenom Facebook profilu Marka Marušića, kandidata HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana.

Poznata lica i neobična praksa za zavađenu i jalnu Hrvatsku političku svakodnevicu prepunu malih ljudi s velikim egom i bolesnim taštinama. Dvojica prijatelja iz djetinjstva nekad su igrala u istom dresu, danas su u različitim strankama, a opet jedan drugom pomažu u kampanji bez obzira što su im dresovi sada različiti.

Dario Hrebak je prvi među gradonačelnicima javno podržao „suigrača Marka“, premda nije iz HDZ-a, niti s HDZ-om u koaliciji izlazi na izbore. Izlazi sam sa svojom županijskom listom, a u Bjelovaru mu je HDZ konkurencija. Sve to ne prijeći ga da podupre prijatelja iz djetinjstva.

Marko s druge strane ponosno ističe svoje prijateljstvo s Dariom, premda pripada stranci čiji kandidat za gradonačelnika ima cilj srušiti Hrebaka. Neka pobjedi bolji. A i kako bi mogao drukčije ako se u javnosti legitimira kao osoba koja želi surađivati sa svim gradonačelnicima i načelnicima bez obzira na stranačke boje. (ur)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!