Projektom osigurane aktivnosti za 260 umirovljenika iz Daruvara i Lipika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvar je bio domaćin početne konferencije projekta ”Mirovina nije za mirovanje”, čiji nositelj je Udruga HVIDR-a Daruvar, a partneri u projektu Grad Daruvar, Grad Lipik, Udruga hrvatskih branitelja 1991. godine. Projekt je ukupne vrijednosti 942.155,58 kune od čega Europska unija financira 800.832,24 kuna, a Republika Hrvatska 141.323,34 kune. Projekt „Mirovina nije za mirovanje“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara i Grada Lipika te okolnih područja. Ovim projektom žele se proširiti i razviti socijalne usluge u zajednici, uključujući starije osobe, svoje umirovljene članove, također i sve ostale umirovljenike na svojim područjima u programe aktivnog starenja.

Projektom „Mirovina nije za mirovanje“ uredit će se i izletište Toplica koje će također pomoći u aktivnom starenju umirovljenika te im omogućiti razne aktivnosti na izletištu. Također, projektom bi najmanje 260 različitih umirovljenika sudjelovalo u raznim aktivnostima na području grada Daruvara i Lipika, doprinijelo bi se očuvanju zdravlja i funkcionalnih sposobnosti kod starijih osoba. Ojačao bi se kapacitet OCD-a za provođenje programa aktivnog starenja te bi se omogućilo starijim članovima društva da svojim znanjem i iskustvom i dalje doprinose razvoju zajednice.

Kroz ovaj projekt starije osobe će biti potaknute za zdraviji i aktivniji život, te na učenje novih znanja i vještina kao što su: akcije za poticanje tjelesne i psihičke aktivnosti; sportski programi i rekreacija, poludnevni boravci, predavanja o temama koje zanimaju ovu populaciju. Ovim projektom će se, uz ostale projekte koje provodi Udruga HVIDR-a Daruvar, poboljšati kvaliteta života umirovljenih branitelja i svih umirovljenika na području Grada Daruvara i Općina.

-Ponosni smo što naš Grad podrškom i partnerstvom na ovakvim projektima stvara bolje i kvalitetnije uvjete za život u Daruvaru te vraćamo vjeru u ljude jer, svi smo tu jedni za druge. Međusobnim uvažavanjem i poštovanjem te kreiranjem novih mogućnosti osiguravamo životno zadovoljstvo svih naših građana – poručuju iz daruvarske HVIDR-e, dodajući kako je projekt pripremila Razvojna agencija Daruvar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!