Gradi se Bajsov spomenik dok županijsko zdravstvo umire

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/ČAZMA – O projektu izgradnje nove bjelovarske bolnice očitovao se i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Gradi se Bajsov spomenik dok županijsko zdravstvo umire

Vješti manipulator župan Damir Bajs nametnuo je priču oko gradnje bolnice kao prvorazredni problem o kojem se očituju gotovo svi, političke stranke, kandidati na izborima. Time je u drugi plan gurnuo ključni problem, a to je katastrofalan položaj zdravstva u županiji.

Dok se lome koplja oko zgrade nove bolnice, cigle i betona, nitko ne postavlja pitanje kakva će unutra biti oprema i tko će u njoj raditi. Bitno je samo da se županu napravi spomenik. Zbog svoje bahatosti i nebrige dopustio je da najbolji liječnici odu iz Bjelovara, domove zdravlja po gradovima sveo na ambulante bez potrebne opreme i specijalista. U domovima zdravlja u susjednoj Zagrebačkoj županiji mogu se obaviti gotovo svi specijalistički pregledi, a kod nas ni jedan.

U Čazmi je bolje biti pas nego bolesnik. Nalaz krvi za životinju kod veterinara gotov je za pola sata, a čovjek se treba prvo naručiti pa nekoliko dana čekati nalaz uzorka koji se vozi u Daruvar!? Ravnateljica Doma zdravlja pojavi se jednom, dvaput godišnje…

Organizacija hitne službe posebna je priča. Nekoliko nepotrebnih smrti baš s područja Čazme povezuje se s lošom organizacijom prijevoza pacijenta s infarktom prvo u bjelovarsku bolnicu, gdje ne postoje ni aparatura niti stručnjaci za adekvatnu pomoć pa pacijent iz Bjelovara putuje za Zagreb umjesto da je odmah upućen tamo.

Bjelovarska se bolnica gradi već 20 godina, Bajs je hazarderski odlučio završiti zgradu, vjerojatno jedini projekt na kojem je radio a da ga je i završio i zato ne pita za cijenu i posljedice. Izbori su tu. Zgrada bolnice doživjela je četiri preinake projekta, narasla sa 160 milijuna kuna na 272 milijuna, ali mora biti dovršena makar se cijeli zdravstveni sustav županije urušio. Da ponovim: bahato, neodgovorno i hazarderski.

Dinko Pirak

gradonačelnik Čazme


PODIJELI S PRIJATELJIMA!