Od vožnje u pijanom stanju i izazivanja nesreće do nepropisne vožnje djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela. Pritom su utvrdili 224 prometna prekršaja od čega izdvajamo, među kojima je bilo osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,07 g/kg utvrđena kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru koji je ujedno i prouzročio prometnu nesreću. Evidentirana su i 104 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 131 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h. Tu su i 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od kojih je 48 utvrđeno u posebnoj županijskoj akciji, potom 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 44 ostala prekršaja.

Nadzor koji je naročito bio usmjeren na korištenje sigurnosnih pojaseva i pravilno korištenje dječjih autosjedalica, rezultirao je sankcioniranjem 75 prometna prekršaja. Od tih 75 prekršaja njih 48 je bilo u skladu s akcijom tako da je 42 prekršaja utvrđeno nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog prijevoza djece. Od prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilu na prednjem sjedištu vozačima i suvozačima sankcionirano je 37 prekršaja dok je na stražnjim sjedištima utvrđeno pet prekršaja.

-U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se devet prometnih nesreća od kojih su sedam bile samo s materijalnom štetom, dok su u dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije osobe lakše ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja – poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!