Naša bolnica ne smije biti politički ring, svima će nam jednog dana trebati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednjih dana svjedočimo udarcima svih i svakog, svima i svakome na temu naše bolnice. Nižu se izjave, osude, pozivi na referendume, osude odbijanja amandmana…

Iskreno moram reći da me je cijela ta situacija pomalo razočarala. Jasno mi je da je vrijeme predizborne kampanje došlo (i sama sam dio nje), ali ipak sam mislila da neke teme i ustanove nikad ne smiju postati politički ring, oglasila se kandidatkinja za županicu ispred SDP-a Sandra Frčo.

„Jedan kvalitetan iskorak u smjeru kvalitetnije zdravstvene skrbi i zaštite u našoj županiji pretvoren je u politički ring u kojem se obračunavaju svi sa svima. Župana se optužuje za zaduživanje, vladu za svjestan nemar jer ne želi prihvatiti amandman, HDZ za to da su stalno bili protiv, pa opet župana za zaduživanje iznad svih mogućnosti, nude se obećanja o referendumima… i tako do dana izbora, vjerujem“, piše Frčo i zaključuje:

„Izborna pobjeda je cilj svih ciljeva. Ali ipak ovdje se radi o bolnici za sve nas. Koristit ćemo je svi mi, svi građani bez obzira na politička opredjeljenja. Ona je za naše obitelji, naše najdraže majke i očeve, za naše prijatelje i za sve žitelje naše županije. Biti će tu još dugo, dugo, dugo nakon što i nas više ne bude. Zato sam mišljenja da bolnica nikako ne smije biti politički ring. Radije se založimo svi da sredstva dođu iz Zagreba, da nađemo najbolje moguće medicinske djelatnike i doktore, da osiguramo najbolju moguću opremu i edukaciju. Ja znam da ja hoću, na svaki mogući način, bez obzira tko bio u izvršnoj vlasti. Možete računati na moju konstruktivnu suradnju za svaki dobar i koristan projekt.

Pitate li me zašto? Jer bolnica je naša, svih žitelja naše županije. A sigurna sam da ćemo je trebati i Vi i ja, jednom.“ (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!