U zdravstvenu skrb u Čazmi ulaže se kontinuirano, hitni pacijenti se zbrinjavaju stručno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz Zavoda za Hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije reagirali su na jučerašnje kritike čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka na račun organizacije hitne službe u tom gradu.

-Temeljem priopćenja D. Piraka, gradonačelnika Čazme, moramo reagirati na niz netočnih i neistinitih navoda. Sukladno organizaciji rada hitne medicine, životno ugroženi pacijenti se, pa tako i pacijenti sa infarktom, prevoze u najbližu bolnicu gdje se stabilizira njihovo stanje, a zatim se prema procjeni liječnika specijalista, a u dogovoru s liječnicima Kliničkog bolničkog centra Zagreb, transportiraju na daljnje liječenje na kliniku. Napominjemo da svi hitni pacijenti pa tako i oni a akutnom koronarnom bolesti, odmah na terenu dobivaju hitni pregled i hitnu terapiju za svoju bolest, a također i u vozilu hitne pomoći tijekom transporta do najbliže bolnice. U svakom slučaju se rade i organizacija odvija prema pravilima struke i protokolu zbrinjavanja hitnih pacijenata – stoji u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Zlata Ileković Pejić.

Reagiranje je poslala i ravnateljica županijskog Doma zdravlja Ljubica Čaić koja napominje kako je u opremu i uređenje čazmanskog Doma zdravlja od 2017. do 2020. uloženo preko 4 milijuna kuna. Među ostalim, navodi Čaić, nabavljena je i laboratorijska oprema te zaposlen magistar medicinske biokemije, a uzorci od pacijenata uzimaju se i obrađuju isti dan u Čazmi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!