U Pakracu ugovoreni projekti vrijedni 338 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Dan Grada slavi Pakrac u kojem imaju razloga za veselje jer su u posljednjih godinu dana ugovoreni oko 338 milijuna kuna vrijedni projekti pri čemu je 120 milijuna već realizirano. Velik dio tog kolača od 11 milijuna je uložen u prometnu infrastrukturu.

-Asfaltirali smo ulice, pristupne ceste, pješačke staze, ali ono što je nama jako važno je da smo radili sanaciju asfaltnog zastora u Zoni male privrede, dakle u bivšoj tvornici Papuk smo postavljali infrastrukturu – navodi pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Foto: Grad Pakrac

Radili su se nogostupi, uređivana su i groblja u koja je uloženo 620 tisuća kuna, a oko 72 milijuna kuna je osigurano, dio je i odrađen za kulturne i javne površine – obnovu crkvi, kurije Janković, a dva projekta se posebno ističu.

-Svijet graševine, odnosno u Pakracu Spahijski podrum, a Pleternici Muzej bećarca te brendiranje koje radi naša županijska razvojna agencija. Radili smo i arheološka istraživanja na lokalitetu Stari Pakrac i otkrili da na području Pakraca ima puno lokacija koje nikada nažalost nije bilo prilike istraživati, pa ćemo se u budućnosti još više okretati tome kako bi spoznali svoju povijest i kulturnu baštinu – navodi Blažević.

Kraju je od posljednjeg pakračkog rođendana privedeno i uređenje središnjeg gradskog trga u što je uloženo devet milijuna kuna. Milijun i 200 tisuća je pak vrijedan Spomenik hrvatskim braniteljima koji je dijelom financiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja, a na koji je gradonačelnica posebno ponosna jer pakrački branitelji i njihove obitelji, ističe, zaslužuju takav spomenik. Zaboravilo se nije niti na jednako bitne projekte socijalnog karaktera vezane uz starije sugrađane o kojima se misli kroz projekt Zaželi, a za sve projekte socijalnog karaktera u Pakracu imaju ugovoreno gotovo 16 milijuna kuna. Posebno se izdvaja i ulaganje u energetsku obnovu.

Gradonačelnica Anamarija Blažević

-U tom dijelu imamo ugovoreno 25,5 milijuna kuna. Napravljena je energetska obnova naše školsko-sportske dvorane u što je uloženo više od 8 milijuna kuna, a treba izdvojiti i energetsku obnovu pakračke bolnice vrijednu oko 14 milijuna kuna – ističe pakračka gradonačelnica.

Pakracu je odobrena i nabava deset bicikala i jednog električnog skutera. Sve to je uvertira u sljedećih radnih 365 dana s 200 milijuna kuna vrijednim spremnim projektima od čega je nastavak aglomeracije tek jedan.

-Dosta odlazi opet na prometne površine, ali aglomeracija diktira radove. Primjerice završetkom uređenja trga nas čeka 10 milijuna kuna vrijedan dio dionice ceste od Pakračke česme do Spahijskog podruma, a to se dosta naslanja na projekt dovršenja trga – kaže Blažević i ističe kako se u Pakracu vesele novim izazovima. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!