Načelnik želi izgraditi sve što je obećao do kraja mandata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – U općini Štefanje ovih se dana užurbano dovršavaju različiti projekti. Mala je to općina, ali veliko gradilište. Tamošnji načelnik Ivo Emić otkrio je da je kandidirao projekt rekonstrukcije društvenog doma u Starom Štefanju Ministarstvu regionalnog razvoja.

– Projekt je odobren i uskoro će se potpisati ugovor. U tijeku je javna nabava, a vrijednost investicije je oko 550 tisuća kuna. Kandidirali smo i projekt sportsko-rekreativnog centra Narta s različitim sadržajima prema Ministarstvu kulture i sporta, za što je odobreno je 360 tisuća kuna, a vrijednost investicije je također oko 550-600 tisuća kuna, natječaj je u tijeku i javna nabava, nadam se da ćemo s radovima započeti početkom travnja – otkrio je. Uskoro će se provesti javna nabava za uređenje groblja koje se planira urediti do kraja godine. Za tu je namjenu predviđeno 400 do 500 tisuća kuna. Radi se i na 550 tisuća kuna vrijednom projektu rekonstrukcije društvenog doma u Daskatici.

– Objekt je ucrtan kako bi se on mogao provesti u gruntovnici i katastru zbog dobivanja uporabne dozvole – pojasnio je Emić. U izradi je i dopuna prostornog plana izgradnje dječjeg vrtića u Štefanju.

I to nije sve, u tijeku je javni natječaj za projektiranje vrtića. Emić očekuje natječaje europskih fondova u rujnu pa dotad treba pribaviti građevinsku dozvolu. Vrijednost projektiranja bit će oko 100 tisuća kuna, a očekuje oko 6 i pol do 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uređenje vrtića s tri odjeljenja što trenutačno zadovoljava potrebe na području općine Štefanje.

Tu su i projekti u vodoopskrbi, vatrogastvu, cestogradnji…

Načelnik Emić nada se da će odraditi sve što je planirao do 1. travnja jer se više neće kandidirati za načelnika što bi bio njegov osmi mandat.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!