Potvrđeni novi slučajevi, nastavlja se online nastava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO/BJELOVAR – Sredinom ožujka svi učenici Matične škole Veliko Trojstvo kao i učenici PO Malo Trojstvo prebačeni su na online nastavu – model C. Podsjetimo, ta je odluka donesena nakon što je škola službeno zaprimila rezultate testiranih učenika i djelatnika. Ravnateljica škole Sanja Vranješević tada je za naš portal rekla da je na koronavirus pozitivno dvoje učenika i šestero zaposlenih te da se planira ponovno vraćanje u školu 29. ožujka odnosno u ponedjeljak. Međutim, nakon što smo ju danas ponovno kontaktirali, otkrila nam je kako su u međuvremenu došli rezultati da je zaraženo još četvero učenika – troje školske dobi i jedna učenica predškolske dobi te još četvero djelatnika. Stoga se i povratak u klupe odgađa do iza proljetnih praznika.
– Nakon dojave o samoizolaciji pojedinih razrednih odjela kojima samoizolacija završava zaključno s 29. ožujka, donijeli smo odluku da ipak nastavljamo s online nastavom. Također, proljetni praznici počinju 2. travnja pa nam nije imalo smisla da djecu vraćamo u školu na taj jedan dan. Dakle, online nastava održat će se zaključno s 1. travnja – rekla je Vranješević.
Iako je u prošlom razgovoru Vranješević rekla da učenici iz PO Ćurlovac idu normalno na nastavu u fizičkom obliku, ipak su se zbog prevencije odlučili da ovaj tjedan učenici također nastavu pohađaju od kuće. S obzirom na dobru epidemiološku situaciju među učenicima u Ćurlovcu, oni će, za razliku od svojih vršnjaka, tjedan prije praznika provesti u školi.

– Ispostavilo se da ostalo osoblje u PO Ćurlovac nema nikakvih simptoma, dobili su negativne nalaze. Zato se učenici i djelatnici u PO Ćurlovac 29. ožujka vraćaju u fizičkom obliku na nastavu – kaže Vranješević.
Zaključuje Vranješević da se u školi redovito čuju s epidemiolozima, a u školi je izvršena i cjelokupna dezinfekcija prostora. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!