Marušić s ministricom Tramišak dogovara kako BBŽ podići s dna po korištenju EU sredstava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Naša županija je među četiri najlošije u Hrvatskoj po ugovorenosti sredstava iz fondova Europske unije. Mi možemo i znamo puno bolje, rekao je Marko Marušić, HDZ-ov kandidat za župana BBŽ nakon susreta s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak u Grubišnom Polju.

Ministrica je tamo podijelila ugovore iz programa podrške regionalnog razvoju, programa održivog razvoja lokalne zajednice te programa podrške brdsko planinskim područjima, vrijedne pet milijuna kuna.

„Zbog trenutačno lošeg ugovaranja novca iz EU razgovarao sam s ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU Našom Tramišak kako bi kao budući župan bio spreman osigurati sredstva iz novog višegodišnjeg financijskog okvira 2021.-2027. i omogućio županiji financiranje strateških projekata ključnih za snažniji rast i razvoj naše županije,“ objavio je Marušić.

Nužno je značajno povećati i ubrzati korištenje EU sredstava, koji su zamašnjak razvoja Hrvatske i predstavljaju većinu javnih investicija. Jedino nam investicije jamče siguran posao, bolje plaće i ostanak naših ljudi u našoj županiji, zaključuje Marušić. (RI)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!