Predstavljeni kandidati za čelnike Daruvara, Grubišnog Polja i Dežanovca te za dožupana iz reda Srba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/GRUBIŠNO POLJE – Domovinski pokret danas je predstavio svoje kandidate za gradonačelnika Daruvara i Grubišnog Polja, za načelnika Općine Dežanovac te kandidata za zamjenika županice iz redova srpske manjine. U bitku za čelno mjesto Daruvara kreće predsjednik tamošnjeg ogranka DP-a Željko Kudeljka, inače privatni poduzetnik u IT sektoru, dok će mu kandidat za zamjenika biti Željko Ament. U kampanju kreću sa sloganom „Daruvar za sve“.

-Fokus moga i rada DP-a u iduće četiri godine bit će ponovno pokretanje projekata uz podršku EU, izgradnje rute brze ceste D5 s četiri trake, smanjiti  i  do kraja mandata i ukinuti prireze u gradu Daruvaru, udvostručiti naknade za novorođenu djecu, smanjiti cijenu vrtića za najmanje 10 posto, osigurati sredstva i prostor za Učenički dom u Daruvaru te besplatnu online edukaciju mladih za maturu – kazao je Kudeljka koji želi da Grad poduzetnicima sufinancira EU projekte te planira poticati poljoprivrednu proizvodnju.

Slično razmišlja i DP-ov kandidat za gradonačelnika Grubišnog Polja Zlatko Biondić.

-Svi ovih dana možemo svjedočiti raznim oblicima pritiska na članove oporbenih stranaka. Posebno na Domovinski pokret, valjda zato jer smo jedina stranka koja želi vratiti politiku narodu – kazao je Biondić.

U lov na čelno mjesto u Dežanovcu kreće pak Marko Đukić u čijem fokusu je, kaže, prije svega, poljoprivreda.

-Osobno sam svjedok kako mali poljoprivrednici ne mogu opstati te rasprodaju svoje blago, strojeve i zemljišta. I to se mora promijeniti. Općina Dežanovac će sa mnom na čelu sufinancirati projekate za EU fondove, kako OPG-ovima, tako i ostalim obrtnicima i poduzetnicima – kaže Đukić, najavljujući i mjere za mlade, transparentnu dodjelu državnog zemljišta i mjere za mlade.

DP-ov kandidat za zamjenika županice iz redova srpske nacionalne manjine bit će pak Dragiša Žutinić, obrtnik  iz Gornjeg Daruvara.

-Biti ću predstavnik svih manjina u županiji, zapravo svi imamo iste probleme bez obzira na nacionalnost. To je odlazak mladih, zapošljavanje, demografske mjere – poručio je Žutinić.

Podršku svojim kandidatima danas su dali saborski zastupnik i kandidat DP-a za župana Virovitičko-podravske županije Danijel Spajić, kandidatkinja za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije Dubravka Dragašević te kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara Dražen Medved.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!