SDP-ova kandidatkinja obećava domove za starije u svakom gradu županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svaki dan priopćenja, svaki dan novi napad nekoga na nekog, proziva svatko svakog. Ratovi priopćenjima ispunjavaju dane u ovoj našoj predizbornoj utakmici. Kako li će tek izgledati kampanja?! Vrlo rijetko imamo priliku vidjeti neki konstruktivan prijedlog, projekt koji se predlaže za sljedeće četiri godine. Kako samo na samom početku moje kolege i ja odlučili da nećemo voditi negativne kampanje, da se nećemo prozivati i optuživati nego predstavljati projekte, politike i ideje vrijeme je da krenemo i javnosti ih predstavimo. A prvi je Dom za starije u svakom gradu županije, objavila je Sandra Frčo, kandidatkinja za županicu SDP-a.

Svi već znamo kako potrebe za smještaj starijih u domove daleko nadilazi ponudu koju imamo u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našoj županiji. Liste čekanja su preduge i često je potrebno nekoliko godina da dođete na red za smještaj. Domova za starije ima svakakvih, dobrih i loših. Iskreno rečeno grozim se priča koje slušam o nekim mjestima. Mnogi koji samo trebaju smještaj, brigu i druženje, završe na nekim mjestima koji su stvarno mjesta za palijativnu skrb, napisala je Frčo.

I logičan je zaključak da nam treba više smještajnih kapaciteta za naše starije, ali je pitanje kakvih. Postoje domovi koji su stvarno izuzetni. Sjajan smještaj, konstantna zdravstvena skrb, ljubazno osoblje i pregršt društveno socijalnih sadržaja. To su oni domovi u kojima bismo svi mi željeli biti smješteni u starosti. Mjesta na kojima se sa svojom generacijom družite, pričate i zabavljate. Mjesta koja Vam organiziraju posjete turističkim destinacijama, povijesnim znamenitostima, mjesta na kojima ima plesa, smijeha, večeri sa predstavljanjem knjiga, gledanjem filmova… Mjesta koja možete zvati svojim domom.

I takvo mjesto se sa pravom zove Dom za starije jer on to zaista i je. Zajednički je projekt svih SDP-ovih kandidata u BBŽ i svim njezinim gradovima (Bjelovar, Daruvar, Čazma, Garešnica i Grubišno Polje) da u naredne četiri godine učinimo sve što možemo da ostvarimo taj projekt, zaključuje Frčo i poziva „sve kolegice i kolege koji će sudjelovati u radu skupštine i vijeća kao i one u izvršnoj vlasti da se pridruže ovom projektu i da našim starijima osiguramo kvalitetan život ispunjen sadržajima. Jer mirovina ne znači mirovati nego znači uživati u plodovima svog cjeloživotnog rada u svakom segmentu života.“ (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!