Učinite koraka par i pomozite OSIT-ovcima da dođu do novog prostora!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar pokreće novu humanitarnu akciju u kojoj se tjelesno aktivirati mogu svi ljudi dobre volje te im pritom pomoći pri kupovini novog prostora u kojem planiraju nastaviti svoj rad. Radi se o akciji ‘Učini koraka par, za OSIT Bjelovar’.

-Cilj ove akcije je, prije svega, skrenuti pozornost na još uvijek neravnopravan položaj osoba s intelektualnim teškoćama u društvu, ali i prikupljanje sredstava za naš novi prostor. K tome, želimo putem akcije s našim sugrađanima i prijateljima obilježiti 16. svibnja, Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama – kaže tajnik udruge Mario Blaha, dodajući kako vjeruje da će ovo, budući da su nas na neki način epidemiološke mjere ograničile, ovo biti dobra stvar za sve.

-Ovom našom akcijom želimo potaknuti tjelesnu aktivnost, što nam svima ovih dana nedostaje, želimo potaknuti sugrađane da naprave nekoliko koraka i usput nam pomognu – dodaje Mario.

Humanitarna akcija nije vezana za posebnu lokaciju i svoj doprinos možete dati gdje god da jeste, pojašnjava naš sugovornik. Zamišljena je na način da sudionici, nakon uplate kotizacije u humanitarne svrhe, prohodaju 2 kilometra ili ih 5 km.

-Možete nas podržati bilo kada, bilo gdje, na bilo kojem mjestu… Termin održavanja akcije je od 1. do 16. svibnja. Dali smo tu mogućnost da svatko za sebe odredi dan i vrijeme kada će nas podržati. Bilo u šumi, na cesti, na korzu, na livadi, uz more, na planini… – ističe Blaha.
Udruga se povezala s portalom Štoperica.hr, koji inače organizira sve utrke trčanja u Hrvatskoj.

-Na Facebook profilu naše udruge ‘OSIT Mario’ je link na kojem se možete prijaviti. Kad na njega kliknete prebaci vas na utrku koja je namijenjena za nas. Nakon toga izvršite prijavu, možete odabrati hoćete li 2 kilometra prohodati za nas ili ćete 5 kilometara otrčati. Tada vas prebaci na kotizaciju, možete dati donaciju od minimalno 50 kuna koja ide za našu udrugu tj. za sve naše aktivnosti’ – pojašnjava Blaha.

Utrka je označena kao ‘Učini koraka par, za OSIT Bjelovar’, a sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook profilu udruge OSIT Mario.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!