Svat treći put ide na Mađeruha, obećao Grubišnopoljcima vratiti Diklo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – SDP je danas predstavio i posljednjeg kandidata za gradonačelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Mladi magistar politologije Sebastijan Svat treći put kreće na megdan aktualnom gradonačelniku Grubišnog Polja Zlatku Mađeruhu (HDZ).

-Dosta mi je gledati da Grubišno Polje nazaduje i stagnira, da se mladi iseljavaju, da vlada besperspektivnost i nedostatak vizije. Aktualno vodstvo nije poduzelo ni približno dovoljno da budemo grad u punom smislu te riječi – pojasnio je ukratko razloge nove kandidature Svat.

Upravo iseljavanje mladih Svat vidi kao najveći problem u svome gradu, a u predizborni program je, kaže, uvrstio niz stavki koje bi trebale pridonijeti tome da se ta negativna praksa okonča. Stoga, ako postane gradonačelnik, Svat planira osnovati zadrugu, kako bi poljoprivrednicima, kojih je na grubišnopoljskom području jako puno, olakšao plasman proizvoda i postizanje dobre cijene za proizvode. Svat želi i poboljšati kvalitetu života starijih Grubišnopoljaca pa najavljuje izgradnju kvalitetnog doma za starije osobe. U planu ima i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, a otkrio je i što će mu biti prvi potez ako postane gradonačelnik.

-Vratit ću odmaralište Diklo građanima Grubišnog Polja, koji su ga i izgradili zajedno sa stanovnicima Velikog Grđevca, no danas ga koriste u vrlo malom obimu jer je dan na upravljanje koncesionarima – kaže Svat.

Podršku njegovoj kandidaturi u Grubišno Polje stigli su dati i SDP-ovi kandidati za gradonačelnike u svim drugim županijskim gradovima – Antoneta Đokić, Igor Jareš, Ivana Sabljak Murlin, Slaven Đurđević, kandidatkinja za načelnicu Končanice Marija Ulovec i kandidatkinja za županicu Sandra Frčo. Svat može računati i na podršku HSS-a, čime se županijski povjerenik te stranke Dalibor Jurina odrekao vlastite kandidature o kojoj se špekuliralo. U SDP-u kažu kako nije isključeno da ih do izbora podrži još neka stranka. Hoće li to biti stranka aktualnog župana, DB Nezavisna lista, te Stranka umirovljenika, kako se ranije šuškalo, tek će se vidjeti, no navodno i oni u svojim redovima imaju potencijalne kandidate za gradonačelnika. Bajsov je šef grubišnopoljskih Mađara Šandor Toth, a Stranke umirovljenika Željko Held.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!