Kovačec se zasitio, ali kako nije odgojio nasljednika, opet ide u načelničku kandidaturu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KAPELA – Nakon 12 godina vrlo bih se rado oslobodio dužnosti načelnika Općine, no iz razloga što nitko od suradnika nije htio kandidaturu, idemo dalje – tako je Danijel Kovačec (kandidat grupe birača) za naš portal pojasnio zašto ide po novi mandat. Od 2017. ništa se nije promijenilo pa tako Kovačec ponovno u bitku ide sam kao nezavisni kandidat – i za mjesto načelnika i na listu za Općinsko vijeće.
– Čovjek se polako zasiti, ali imamo niz projekata koji su u tijeku ili se završavaju. Imamo dobru podlogu, samo sve to polako umara čovjeka – kaže Kovačec.
Svime što je postigao za vrijeme svoje vladavine, Kovačec je, kaže, zadovoljan. – Čovjek uvijek teži više i bolje, ali relativno, u odnosu na druge lokalne jedinice, mislim da smo u samom vrhu županije. Ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan, ali 95 posto onoga što smo planirali smo i napravili.
Nada se aktualni načelnik protukandidatima jer za utakmicu je potrebno dvoje, a dobra zdrava konkurencija nikome nije naškodila. Nadanja su mu se ispunila jer bi uz njega na listi, baš kao i prije četiri godine, mogao biti HDZ-ov Vedran Križnik. Kontaktirali smo Križnika koji o toj opciji još uvijek razmišlja. HDZ ide sa svojom listom za Općinsko vijeće gdje će nositelj liste biti tamošnji predsjednik Općinskog odbora Dražen Kovač.

S druge strane, županijski SDP odlučio je stati uz Kovačeca i podržati ga dok s listom za vijeće idu samostalno. Što se tiče Domovinskog pokreta, oni također rade na listi za Općinsko vijeće, a ako netko izrazi želju ići će i s kandidatom za načelnika. Samo s listom u Kapeli je odlučio ići i HSS.

Čini se da za sada, osim HDZ-a koji se još premišlja, nitko nema želju biti lokalni šerif u Kapeli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!