Isidora ‘rastura’ iz povijesti i njemačkog, uči druge strane jezike i obožava dokumentarce

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Dvostruka županijska prvakinja Isidora Ivančević iz Garešnice osvojila je prva mjesta na županijskim natjecanjima iz povijesti i njemačkog jezika. Isidora ima 14 godina i pohađa osmi razred Osnovne škole u Garešnici. Otkrila nam je radi li se o njoj najdražim predmetima.

– Jedni su mi od dražih predmeta. Povijest volim od malih nogu, kad sam željela postati arheologinja, a njemački sam počela učiti u četvrtom razredu i već sam tad rekla da ću ići na natjecanje – naglašava.

Osim njemačkog, Isidora uči i engleski, a voljela bi naučiti talijanski. Pokušala je i s učenjem švedskog preko aplikacije, no smatra da to ne može zamijeniti živu riječ. Otkrila je i kako su izgledale pripreme za natjecanja i tko su joj bili mentori.

– Većinom sam se pripremala kod kuće čitanjem literature. Mentorica iz povijesti mi je bila Slavica Hasanac, a iz njemačkog Kristijan Tomasović. Oni su me usmjeravali u učenju – navodi.

Ispiti, kaže, nisu bili teški a natjecanja će joj ostati u lijepom sjećanju jer je na njima upoznala mnogo vršnjaka s jednakim interesima. Savjetuje one koji ne vole učiti povijest.

– Ponekad gledam dokumentarne filmove o nekoj temi koja me onda još više zainteresira zbog čega istražujem više na internetu pa možda to može pomoći nekome – poručuje.

Oba natjecanja na kojima je polučila prve rezultate održana su uživo, a ovako dobre rezultate nije očekivala.

– Baš sam se iznenadila rezultatom, osobito za povijest jer je bilo jako puno kandidata – ističe.

Premda ne ide na državno natjecanje iz njemačkog jezika, za ono iz povijesti već se počela pripremati.

– Krenula sam s učenjem čim sam saznala da idem na natjecanje. Veselim se i uzbuđena sam no malo strepim hoće li se natjecanje uopće održati budući da mi je ovo zadnja prilika u osnovnoj školi – kaže.

Natjecanje bi se trebalo održati između 27. i 29. travnja, a Isidora je za kraj podijelila tajnu svog uspjeha.

– Nemam baš tajnu, jednostavno volim znati i to me motivira. Mislim da je to što više naučim iz nekog predmeta važnije od samog rezultata na natjecanju – zaključuje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!