U novom sazivu zajedno ćemo brzo završiti novu bolnicu čija je gradnja zapela u problemima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić danas se na svojoj službenoj stranici kampanje osvrnuo na izgradnju nove bjelovarske bolnice i činjenicu da neki dokumenti vezani uz izgradnju nisu dostupni javnosti. Priopćenje prenosimo u nastavku.

Čvrsto vjerujem da ćemo svi zajedno u novom mandatu brzo završiti novu bolnicu čija je gradnja zapela u problemima.
Još prije mjesec dana na objavi sam napisao:
„Bjelovarska bolnica u izgradnji, je jedan od ključnih županijskih projekata. Nije sporno jesmo li za ili protiv bolnice. Nitko normalan nije protiv bolnice.”
Danas vidim da su svi kandidati za župana jasno rekli DA novoj bolnici, NE kriminalu u novoj bolnici.
To mi budi nadu da ćemo u novom sazivu Županijske skupštine zajednički brzo riješiti probleme u koje je zapala županijska bolnica u izgradnji. (60 % veća cijena od prvotno planirane; čudni aneksi s izvođačima; krediti na teret stanovnika županija; problemi s financiranjem; kaznene prijave…)
Treba isto tako pohvaliti namjeru župan na odlasku, Damira Bajsa da prije više od deset godina započne ovaj važan projekt. Međutim, danas je izvjesno da je projekt zapeo u velike probleme koji očito svakim danom sve više izmiču kontroli i o tome ne smijemo šutjeti. Većina županija širom Hrvatske znala je graditi bolnice europskim novcem, mi na žalost nismo.
Ukoliko zaslužim Vaše povjerenje i postanem županom, najprije ću građanima omogućiti potpuni uvid u sve do sada potpisane Ugovore i anekse, a isto ću učiniti i sa svim budućim Ugovorima. Najviša razina transparentnosti odnosit će se i na sve druge projekte u mom mandatu.
Pozivam Damira Bajsa da barem sada na kraju mandata objavi sve ugovore vezane uz gradnju bolnice i tako građanima omogući uvid u njih, s obzirom da za sada jedino oni plaćaju gradnju te bolnice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!