U Gornjem Daruvaru napuhao 2,06 promila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 282 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:

– 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,06 g/kg utvrđena kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila u Gornjem Daruvaru,
– čak 196 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Rajiću i ona je iznosila 108 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
–  36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 27 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama PU BB dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih su sve bile samo s materijalnom štetom.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!