Među udesima koji lede krv u žilama, najstrašniji se dogodio 2017., kada je u sudaru poginulo pet osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici, u sudaru kamiona koprivničkih registarskih oznaka i osobnog vozila s bjelovarskim registarskim pločicama, smrtno je stradalo dvoje ljudi. Riječ o starijem muškarcu i ženi iz osobnog vozila koji nisu u krvnom srodstvu, kako su neki mediji izvijestili. Njihov automobil se u zabio u kamion. Kako neslužbeno doznajemo, policija je od očevidca nesreće doznala  kako se osobnu automobil prije toga počeo zanositi po cesti pa postoji mogućnost da je vozaču prije sudara pozlilo. U šoku je i vozač kamiona, no u nesreći, srećom, nije ozlijeđen.

Nova tragedija se dogodila na prometnici koju Bjelovarčani zovu „cestom smrti“. Otkako je puštena u promet 2002. godine, na toj se cesti redovito događaju prometne nesreće, na žalost, često sa smrtnim ishodom. Tako je, primjerice, ondje 2008. godine, također u sudaru teretnog vozila i osobnog automobila, poginuo muškarac, a godinu dana kasnije 18-godišnji biciklist na kojeg je naletio osobnu automobil.

No, jedan od strašnijih udesa svakako je onaj iz 2017. godine kada je u frontalnom sudaru upravo na toj prometnici poginulo pet osoba. Tog kobnog 9. svibnja na „cesti smrti“ frontalno su se sudarili VW Golf slatinskih registarskih oznaka i Mercedes kutinskih oznaka. Od četvero putnika iz Mercedesa, poginulo je njih dvoje, dok je u drugom automobilu smrtno stradalo svih troje putnika.

Mještani naselja Predavac kroz koji dijelom prolazi kobna cesta kažu kako prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih više ni ne broje, a svjedoče kako vozači ondje redovito stišću gas i prekoračuju dozvoljenu brzinu. Je li to kumovalo u najnovijoj, današnjoj nesreći, pokazat će policijski očevid koji je još uvijek u tijeku.

(FOTO: Štefan Brajković, fotografija prometne nesreće iz 2017.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!