Na jednom punktu cijepljeno 900 stanovnika iz četiri općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVIGRAD PODRAVSKI – Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić obišao je punkt za cijepljenje u Novigradu Podravskom na kojem se jučer cijepilo gotovo 900 stanovnika iz općina Novigrad Podravski, Virje, Molve i Hlebine. Načelnika Ljubića dočekao je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek koji je zahvalio Stožeru na sjajnoj organizaciji punkta i svemu što čini kako bi se suzbila epidemija koronavirusa.

Načelnik Ljubić zahvalio je svima koji sudjeluju u organizaciji napomenuvši kako cijepljenje nema alternativu te dodao kako trend povećanja broja oboljelih poziva na oprez i pojačane napore u pridržavanju mjera epidemiološke prevencije kako bi zdravstvena slika županije i dalje ostala stabilna.

Dosadašnja organizacija svih punktova protekla je bez ikakvih problema te u skladu s najvišim standardima. Do kraja mjeseca će se akcijama cijepljenja obuhvatiti sva područja županije, istaknuo je načelnik Ljubić,  a Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije. U tom pogledu se razmatraju planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima i prosvjetnim djelatnicima pri čemu će dinamika cijepljenja i dalje ovisiti o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!