Ovakvih bi projekata bilo više da postoji suradnja Županije s gradovima i općinama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak sa suradnicima, u pratnji HDZ-ovog i HSLS-ovog kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, danas je obišao lokacije u sklopu Čazma Nature. Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 26 milijuna kuna kojim je obuhvaćeno uređenje brojnih turističkih i edukativnih sadržaja, kao što su Multifunkcionalni centar, ribički kompleks Vustje, školski aroboretum i dr. Riječ je o sredstvima osiguranima u EU fondovima.

Pirak je svoga gosta upoznao s već uređenim lokacijama te podsjetio kako slijedi kruna projekta – izgradnja prvog biološkog bazena u Hrvatskoj, vrijednog 12 milijuna kuna.

-Na natječaj je stiglo pet ponuda, ovih dana bismo trebali izabrati izvođača radova – otkrio je gradonačelnik Pirak, dodajući kako se nada da će postupak proći bez žalbi, kako bi izgradnja bazena, jedinstvenog u ovim krajevima, mogla započeti što prije.

Oduševljenje prezentiranim nije krio kandidat za župana Marušić.

-Zadovoljstvo je vidjeti kako gradonačelnik sa suradnicima radi na ovakvim projektima i uspješno povlači sredstva iz europskih fondova kako bi podigao kvalitetu života građana Čazme. Vjerujem kako bi ovakvih projekata bilo i više da postoji suradnja župana s gradonačelnicima i načelnicima u županiji, što sada nije slučaj – istaknuo je Marušić, dodajući kako do se samo sinergijom Županije, jedinica lokalne samouprave i Vlade RH Bjelovarsko-bilogorska županija može maknuti iz društva najnerazvijenijih u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!