U KKŽ stiglo 5 milijuna kuna iz razvojnih programa Ministarstva regionalnog razvoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U koprivničkom Domu mladih jučer je u organizaciji Koprivničko-križevačke županije upriličeno svečano potpisivanja ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o financiranju 24 projekta s područja Koprivničko-križevačke županije. Riječ je o projektima vrijednim gotovo pet milijuna kuna  koji će se sufinancirati  kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, Program podrške regionalnom razvoju i Program podrške brdsko-planinskim područjima. Potpisivanju su prisustvovali domaćin, ujedno i potpisnik dva projekta koja je kandidirala Koprivničko-križevačka županija,  župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik Velimir Žunac te načelnici općina i predstavnik Grada Đurđevca.

Župan Darko Koren istaknuo je zadovoljstvo što je ovako velik broj projekata prepoznat u Ministarstvu te kako će oni uvelike pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.  Uz to, dodao je župan,  projektima će se potaknuti gospodarska, socijalna i demografska revitalizacija svih područja županije. Koprivničko-križevačka županija potpisala je ugovore za 2 projekta –  obnovu krovišta Područne škole Velika Mučna u sklopu matične škole OŠ Sokolovac  u vrijednosti 160.000 kuna  te obnovu  vanjskog školskog igrališta OŠ Kalnik u vrijednosti  150.000,00 kuna.

-U našu je županiju danas stiglo ukupno preko 4.7 milijuna kuna za 24 projekta i to su sredstva od  velikog značaja za sve jedinice lokalne samouprave, a posebno za one koje imaju male izvorne prihode. Svaka ovakva pomoć je iznimno važna kakao bi se projekti koje su općine kandidirali i završili. Županija je prijavila dva projekta  u vrijednosti preko 300 tisuća kuna kojima ćemo   unaprijediti standard života u lokalnoj zajednici. Hvala Ministarstvu koje nas prati, čestitam i svim potpisnicima koji su pripremili kvalitetne projekte čime doprinose razvoju svojih općina i gradova, ali i cijele županije – istaknuo je župan Koren.

Čestitkama se pridružio saborski zastupnik Sobota koji je dodao kako je Koprivničko-križevačka županija prostor na kojem se odvijaju  izuzetno velike investicije, no i ovakvi manji projekti djelić su vrlo važnog segmenta u cjelokupnom razvoju županije.

-Ovo je pokazatelj truda i zalaganja  naših ljudi koji marljivo rade da bi se podigao životni standard  naših sugrađana.  Čestitam županu Korenu na projektima, svi načelnicima općina i predstavniku grada Đurđevca te Ministarstvu koje prati projekte u našoj županiji što je potvrda ravnomjernog razvoja cijelog prostora države – naglasio je Sobota.

U ime načelnika općina koji su potpisali ugovore obratila se načelnica Općine Hlebine Božica Trnski koja je izrazila zadovoljstvo dobivenim sredstvima.

-Ovakvi su natječaj za jedinice lokalne samouprave vrlo važni jer nam pomažu da završimo projekte. Općina Hlebine ima najmanji proračun od svih općina u županiji i u tom pogledu sredstva koja u kontinuitetu dobivamo na natječajima vraća nam optimizam da možemo učiniti još više za naše mještane.  Hlebine gotovo svake godine  imaju jedan projekt koji  financiramo a ovaj način pa ćemo tako i završiti jaslice zahvaljujući ovim sredstvima. Čestitam svim kolegicama i kolegama te se zahvaljujem županiji i Ministarstvu  na podršci – kazala je načelnica Trnski.

Na kraju se prigodnim riječima obratio i državni tajnik Žunac koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Koprivničko-križevačku županiju kazavši kako će gotovo pet milijuna kuna pomoći u ravnomjernom razvoju.

-Čestitam svim potpisnicima, imamo uistinu sjajnu suradnju s jedinicama lokalne samouprave te Županijskom upravom.  Ova 24 ugovora pokazuju da Vlada i resorno ministarstvo brine o svim krajevima Hrvatske, vjerujem kako će se odlična suradnja nastaviti i dalje – zaključio je državni tajnik Žunac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!