Zbog pojave zaraze, Daruvarske toplice u svojevrsnoj karanteni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarske toplice od danas su u svojevrsnoj karanteni, nakon što je zaraza koronavirusom danas potvrđena kod četvero pacijenata.

-Nastavno na indikacije koje smo provjerili, specifične i nespecifične simptome vezane uz COVID-19 infekcije danas izvršeno testiranje 106 pacijenata. U četiri pacijenta brzi antigenski test je bio pozitivan. Postupili smo prema uputama epidemiološke službe i Stožera civilne zaštite. Pojačana kontrola nad pacijentima se obavlja i dalje, u stalnoj smo vez s nadležnim službama – kratko je na naš upit o stanju u Daruvarskim toplicama odgovorila ravnateljica te ustanove Stojanka Lukačin.

Za dodatno pojašnjenje poduzetih mjera u više smo navrata telefonski kontaktirali ravnateljicu Lukačin, kao i predsjednicu Upravnog vijeća Daruvarskih toplica Snježanu Mišir, no nisu odgovarale na naše pozive. Neslužbeno doznajemo kako su pacijenti kod kojih je potvrđena zaraza otpušteni kućama, dok je svima ostalima zabranjen izlaz iz Toplica. Također, donesena je odluka kako tijekom iduća dva radna dana, dakle ponedjeljak i utorak neće biti prijema novih pacijenata u ustanovu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!