Bilo kuda, potpisi se skupljaju svuda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Vlada je raspisala lokalne izbore, a svi koji žele da se i njihovo ime nađe na izbornom listiću 16. svibnja, izbornom povjerenstvu moraju do 29. travnja do ponoći predati kandidacijske liste, a oni koji se bore za izvršnu vlast i prikupiti dovoljan broj potpisa. To pak znači da iako vas političari neće čekati baš iza svakog ćoška, na svim frekventnijim lokacijama sigurno hoće s neizbježnim pitanjem:

-Dobar dan, može potpis?

Bjelovar tu nije iznimka. Na subotom uobičajeno užurbanoj tržnici potpise je počeo prikupljati Damir Bajs koji se bori za još jedan mandat župana, a ovo mu je, kaže, onaj lijepi dio kampanje.

-Razgovor s građanima, dešavanja koja su ovdje i dosta velika gužva na našem štandu. Potrebno je skupiti 1500 potpisa, ali mislim da ćemo prijeći i tri tisuće – rekao je Bajs.

Negdje na pola puta od tržnice do korza štand je postavio Domovinski pokret, a najveća gužva i “lov na potpise” je uobičajeno bio na bjelovarskom korzu. Na jednoj strani svaki sa svojim štandom, ali jedni do drugih smjestili su se Most i HDZ, a HDZ-ov gradonačelnički kandidat Zoran Bišćan je prštao optimizmom.

-Danas smo krenuli sa skupljanjem potpisa, do kraja dana ćemo imati sve potpise, sutra ćemo ih predati i službeno objaviti kandidaturu. Idemo do pobjede – ističe Bišćan koji očekuje oko tisuću potpisa.

Nekoliko metara dalje na drugom kraju korza opet svaki za sebe, ali jedni do drugih, kao i u slučaju HDZ-a i Mosta, gotovo dovoljno blizu da mogu bez puno pomicanja “lupiti” zajednički selfie, smjestili su se SDP i Centar, a Centrova Danijela Hajdinjak Prihić priliku je iskoristila i za predstavljanje dijela svog programa i to onog za mlade koji je, ističe, kreirala nakon što je upravo mlade pitala što im u Bjelovaru nedostaje.

-Mladi kada završe školu nisu kreditno sposobni i ne mogu si kupiti stan tako da je naša ideja dati im gradske stanove u najam s mogućnošću otkupa – najavila je Hajdinjak Prihić.

Podršku joj je dala i šefica stranke Dalija Orešković koja je uputila strelicu prema aktualnoj gradskoj vlasti na čelu s Darijem Hrebakom jer Bjelovar je, tvrdi predsjednica Centra, transparentan grad samo na prvi pogled, u celofanu sa svečanom mašnom, a kada se ona skine ostaje drugačija slika.

-Nitko ne može biti pošten na transparentan način ako je u društvu onih koji su ovu državu uništili i opljačkali do same srži – poručila je Orešković i dodala kako će upravo njihova kandidatkinja trgnuti Bjelovar iz stagnacije. No, za to prvo moraju “trgnuti” dovoljno ljudi za podršku kandidature.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!