Ministrica Tramišak upoznala se s važnim pakračkim projektima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Energetska obnova zgrade Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana je bio razlog današnjeg posjeta Nataše Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije  sa suradnicima Pakracu. No osim završnoj konferenciji ovog projekta ministrica je u pratnji domaćice, pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević i suradnika obišla još nekoliko radilišta ili objekata na kojima se provode ili su u pripremi projekti financirani europskim i hrvatskim fondovima.

Još u bolnici ju je gradonačelnica Blažević upoznala s planiranim projektima obnove bivših bolničkih zgrada: bivše psihijatrije u smještajni objekt za veterane Domovinskog rata i stare i nemoćne osobe za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije, odnosno zgradu  Prve zemaljske bolnice u  znanstveno-edukacijski centar.

Nakon toga su se uputili na glavni gradski trg, gdje su im se pridružili gradonačelnica Pleternice  Antonija Jozić i dogradonačelnik Požege Ferdinand Troha.

Nakon što je upoznata s izvedenim radovima na trgu čiji tehnički prijem se očekuje krajem mjeseca, ministricu su odveli na gradilište budućeg katoličkog vrtića u Strossmayerovoj ulici gdje je župnik Jozo Zorić upoznao ministricu čije Ministarstvo je sudjelovalo u dosadašnjem tijeku financiranja s planiranom dinamikom radovima koji bi trebala omogućiti da u rujnu prvi mališani, njih 25, krenu u vrtić u ovom objektu.

Blažević je istaknula da Pakrac nema problema s demografskom politikom jer je prošlog mjeseca porastao broj zdravstveno osiguranih osoba, a u četiri godine  broj zaposlenih je povećan za 330,  kao i da postoji potreba da se sadašnji kapacitet gradskog vrtića prošire pa će u tom pravcu dobro doći ova nova ustanova koja će djelovati kao ispostava požeškog identičnog vrtića.

Nakon toga je gradonačelnica Blažević upoznala ministricu s projektom „Kuća Graševine“, također sufinanciranim europskim sredstvima  kojim će objekt Spahijski podrum  biti prenamijenjen u knjižničarsko-galerijski, edukativni i  multimedijalni prostor  za čega je odrađena sva papirnata priprema i uskoro će krenuti prvi natječaji za izvođača.

Prije odlaska za Lipik ministrica je izrazila zadovoljstvo viđenim u Pakracu kao i nadu da će Grad s jednako dobrim projektima kandidirati za sredstva europskih fondova iz novog programskog razdoblja 2021.-2027.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!