Vinko Kasana dobio prvog službenog protukandidata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Vinko Kasana dobio je prvog službenog protukandidata na nadolazećim izborima. Kako je portal Klikni.hr još prošlog mjeseca najavljivao, riječ je o prvom čovjeku lipičkog Domovinskog pokreta Tomislavu Lneničeku koji će na izborima nastupiti kao predstavnik svoje stranke, ali i MOST-a te liste Nezavisnih magistra znanosti. Iako nije rođeni Lipičanin, ondje je zasnovao obitelj, a upravo su mu njegova djeca, kaže, bila najveća motivacija za kandidaturu. Da kreće u izbornu utrku obznanio je ispred jednog od simbola Lipika, tamošnjeg Kursalona koji je uništen u Domovinskom ratu.

-Stojimo ispred razrušenog Kursalona  koji je skoro trideset godišnji spomenik jedne promašene politike, dok naša djeca ne znaju što je i čemu je služio Kursalon osim po našim  pričama. Kursalnon je kruna razvoja  prijeratnog turizma u Lipiku. Nažalost došla su neka druga vremena, a ta druga vremena traže druge pristupe i drugačije izazove, a to mogu samo drugi ljudi. Ljudi koji su svojim znanjima i vještinama dokazali da se u Lipiku može nešto napraviti bez stranačke iskaznice, bez korupcije i nepotizma – kazao je Lneniček, upozorivši kako je uz polovinu stanovništva koje je Lipik napustilo za vrijeme rata, nakon rata otišlo još 13 građana. Taj trend Lneniček želi prekinuti ostvarenjem glavnih ciljeva iz svog programa – razvijanjem poduzetništva i otvaranjem novih radnih mjesta, razvojem sela i poljoprivrede, digitalizacijom gradske uprave, smanjenjem troškova u gradskim tvrtkama, zaštitom okoliša, brigom za stare i nemoćne i dr.

-Želja nam je za četiri godine Grad Lipik bude prepoznat kao poduzetnički grad u kojemu će dolaziti poduzetnici zbog dobre poslovne klime i kvalitete života – poručio je Lneniček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!