Podržavam samo Damira Bajsa, imat ćemo zajedničku listu za Skupštinu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i nacionalnu manjinu te nositelj Nezavisne liste Vladimir Bilek za daruvarsko Gradsko vijeće osvrnuo se na jučerašnju Facebook objavu HDZ-ovog i HSLS-ovog kandidata za župana Marka Marušića. Podsjetimo, Marušić je objavio njihovu zajedničku fotografiju s proslave Dana Općine Rovišće i pozvao Bileka da ga podrži u kampanji.

-Poziv gospodina Marušića da pratim njegove predizborne poruke i da još uvijek imam vremena podržati ga, neću komentirati. U potpunosti podupirem gospodina Damira Bajsa kao kandidata za župana Bjelovarsko- bilogorske županije jednako kao i listu za županijsku skupštinu koje je on nositelj. Na ovim lokalnim izborima sam osim ranije navedenog nositelj Nezavisne liste Vladimira Bileka za Gradsko vijeće Grada Daruvara i kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Daruvara iz redova češke nacionalne manjine. Potpuno jednako kao i prije četiri godine. Te se i ovim putem želim zahvaliti svim građanima Grada Daruvara, ali i svim vijećima češke nacionalne manjine sa razine Grada i Županije te članovima, predsjednicima i ravnateljima čeških udruga i ustanova što su svojim potpisima i odlukama podržali kako Nezavisnu listu za Gradsko vijeće Grada Daruvara, tako i moju kandidaturu – napisao je u priopćenju upućenom medijima Bilek.

U njemu on nadalje navodi kako s Bajsom surađuje već desetak godina kroz potpore programa nacionalnih manjina. Dobra suradnja očitovala se, navodi, kroz suradnju na obnovi škola i vrtića, potom prometnica i pješačkih staza, a ističe i kako je Županija uvijek pomagala kulturne aktivnosti Daruvarčana, prvenstveno pripadnika nacionalnih manjina.

-Što se tiče županijskog dijela, županija pruža potporu i oko brze ceste prema Bjelovaru, a najveći je projekt izgradnja Opće bolnice u Bjelovaru te niz drugih aktivnosti vezano za gospodarstvo, međunarodnu suradnju i problematiku koju je bila vezana i na Vodoprivredu Daruvar, a upravo je dobrom potporom sačuvano više od 140 radnih mjesta na području Daruvara i susjednih općina.

Pred nama su i novi izazovi. Nedavno je na Vladi prezentiran Nacionalni plan oporavka gdje su osim projekata naših gradova i općina, koji se kanaliziraju putem županije i projekt izgradnje novog đačkog doma u Daruvaru, ali prije svega i Daruvarske toplice, koje čeka veliki investicijski ciklus. Dio u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti je samo uvod u ono što nas čeka u novom Razvojnom sporazumu sjever – navodi Bilek koji hvali Županiju i zbog povećanja osiguranog iznosa u europskim fondovima.

-Radi svega navedenog župan Damir Bajs ima punu potporu od mene osobno i mog tima za novi mandat kao župan. Naša suradnja će se temeljiti na zajedničkom izlasku na listu za županijsku skupštinu. Očekujemo da ćemo surađivati i odraditi sve što je u novom četverogodišnjem planu kako bi naša županija postala još kvalitetnije i bolje mjesto za život, a ja se nadam Grad Daruvar ne samo Najljepši mali grad nego i Najljepši grad za život u Republici Hrvatskoj – zaključuje Vladimir Bilek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!