HSLS će biti treća snaga u županiji i korektiv svakoj izvršnoj vlasti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – HSLS i nezavisni načelnici predali su zajedničku listu za izlazak na izbore za županijsku skupštinu. Listu će predvoditi gradonačelnik Dario Hrebak, a na njoj se među ostalima nalaze i nezavisni načelnici Velike Pisanice, Fredi Pali i Dežanovca, Josip Stjepanović.

– Želimo biti treća lista po snazi u županijskoj skupštini te korektiv izvršnoj vlasti, zanimaju nas projekti. Vodit ćemo pozitivnu kampanju, nemamo protiv nikoga apsolutno ništa. Zanima nas da se izgradi jedna hladnjača a koliko vidim već danas je aktualni župan rekao da će se izgraditi hladnjača, dakle već je jedna naša ideja sjela na plodno tlo. Drago mi je da je župan uvidio da je bitno i potrebno da imamo dobru suradnju i prema izvršnoj vlasti u Zagrebu, jedino tako možemo poljoprivredi dati značaj koji zaslužuje. Dio našeg programa bit će i turizam – naveo je te dodao da će davati konkretne inicijative i prijedloge od kojih građani mogu imati koristi ako se oni ostvare. Naglasio je da je jako važno da postoji sinergija između općina, gradova i budućeg župana.

– Moramo modernizirati pet tržnica u suradnji županije s Gradom. Projekt tih tržnica imamo spreman i gotov. Želimo da tržnice budu puno primamljivije za kupnju domaćih i svježih proizvoda s OPG-ova. Tržnicama želimo vratiti smisao, vratiti život na njih, modernizirati ih te postići da i kumice koje prodaju na tržnici budu zadovoljne i imaju pristojne uvjete. Isto tako, želimo podići sto novih plastenika u četiri godine. Mi smo u Gradu pokazali da to znamo raditi s projektima Bjelovarskog doručka i Bilogorske košare, a takvi projekti moraju zaživjeti i na području cijele naše županije. Trebamo stvoriti tisuću novih, mladih poljoprivrednika koji će se ili posvetiti poljoprivredi ili nastaviti poljoprivrednu proizvodnju od svojih starijih. Jako je bitno da nastavimo tu tradiciju, jer je ishodišna točka naše županije upravo bavljenje poljoprivredom – istaknuo je. Najviše čini se, želi da ga novi župan, ma tko on bio, bolje čuje.

– Uspjeli smo napraviti odlične projekte u Pisanici, Dežanovcu i Bjelovaru, a sad je vrijeme da to napravimo i na županiji – naglasio je te još jednom podsjetio da će voditi pozitivnu kampanju. Osim Palija i Stjepanovića, na HSLS-ovoj se listi trebao naći i aktualni gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak. Međutim, on je izabrao listu HDZ-a.

– Žao nam je što je kolega Pirak izabrao listu HDZ-a, no svatko ima pravo graditi svoju političku sudbinu i svoj politički program ostvariti tamo gdje misli da mu je najbolje. Za nas je to neutralna opcija, neka sredina. To je naše mišljenje i zato smo uopće i izašli sami na ove izbore kako bismo zajedno gradili pozitivnu priču i nije nam bitno tko je član koje opcije već da naši projekti zažive – rekao je Hrebak. Načelnik Pali istaknuo je da mu je ova opcija bila najprihvatljivija.

– Želim da nastupamo vrlo konstruktivno u županijskoj skupštini, da predlažemo dobre projekte. I osobno se zalažem za razvoj gospodarstva te sam zato prihvatio ulogu na ovoj listi. Gotovo sam siguran da će ova lista biti korektiv u novoj vlasti u županijskoj skupštini – kaže.

– Mi se nadamo biti prevaga koja će odlučiti većinu u županijskoj skupštini. Mi smo u politici stvaranja, nemamo se vremena baviti kritikama, prozivanjima ili negativnostima. Mi smo u svojim općinama dobili mandate da stvaramo općine, gradove i zajednice u kojima živimo te da zajedno sa svojim sugrađanima nešto novo stvorimo. U ovoj priči za županijsku skupštinu želimo biti konstruktivan, a ne destruktivan element. Želimo da nas budući župan bolje čuje, da čuje naše prijedloge i programe te da u sljedeće četiri godine imamo korektnu suradnju s budućim županom, naravno i kroz podršku županijske skupštine – odlučan je Hrebak.

– Ja po prvi put javno, kao načelnik koji ulazi u šesti mandat ne podržavam niti jednog kandidata, moji birači će to odlučiti. No, želim sudjelovati u radu županijske skupštine sa svojim dugogodišnjim iskustvom – zaključio je Pali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!