Djeca iz Đulovca kolegama iz Topuskog poslala pun kombi poklona

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Iz ovog malog mjesta donosimo vam posebno toplu priču koja je raznježila sve. Naime maleni prvašići iz Osnovne škole Đulovac prikupili su darove i donirali ih Osnovnoj školi Vladimir Nazor Topusko. O tome smo nešto više upitali jednu od sudionica akcije i knjižničarku OŠ Đulovac, Vlatku Tokić.

– Cijelu ovu lijepu priču započela je učiteljica razredne nastave, Željka Kolert. Ona predaje u našoj područnoj školi u Velikim Bastajima i pokrenula je akciju sa svojim razredom. Sve im je to lijepo isprezentirala, djeca su se zainteresirala, prenijeli su roditeljima, te su krenuli s idejom da skupe poklone za učenike osnovne škole u Topsukom i da ih na taj način malo razvesele, s obzirom na sve probleme koje oni imaju na svom području – govori nam Tokić.

Vijest se, kaže Tokić, brzo proširila kroz cijelu školu. – Naravno, kako to već biva u školi, to se brzo pročulo. Došlo je do drugih kolega kojima se ideja svidjela, pa su se i oni odlučili pridružiti, tako se u vrlo kratkom vremenu pridružila cijela razredna nastava i u područnoj i u matičnoj školi. Međutim priča je rasla i dalje, tako se nakon nekog vremena priključila i predmetna nastava, te je od one male začetne ideje sve doseglo razinu da se pokloni skupe za sve učenike osnovne škole u Topsukom – ponosno ističe Tokić.

Otkriva knjižničarka i kakve su bile reakcije djece u Topuskom. – Ravnateljica je dopustila da se sve vozi školskim kombijem kojim je upravljao naš domar, Sebastijan Simonović, a s njim smo išle, začetnica cijele ideje, učiteljica Željka Kolar i ja kao knjižničarka. Kada smo stigli tamo bio je lijep dan, djeca kao djeca, bili su znatiželjni i veselili su se poklonima. Odmah su nam dotrčali, a stariji su nam pomogli I nositi poklone u samu školu jer ih je bilo jako puno – kaže Tokić.

Osmijeh na licu imala su djeca koja su primila poklone, ali i ona koja su ih skupljala, a upravo smo s jednom od tih učenica i imali prilike razgovarati.

– Iskreno, bilo mi je jako drago kad sam saznala, jer znam da su djeca trenutno u teškoj situaciji zbog potresa. Prikupljali smo slatkiše i bilježnice, odnosno školski pribor jer nismo znali hoće li darove dobiti curica ili dečko – kaže Tena, učenica 5. razreda OŠ Đulovac.

Na upit Teni zašto misli da su ovakve akcije važne i bi li u nečem sličnom ponovno voljela sudjelovati, ona sa sigurnošću odgovara kako bi jer smatra da su takve akcije bitne kao mali znak pažnje i pokazatelj ljudima da nikada nisu sami.

Djeca u Topuskom taj su znak pažnje itekako cijenila, a mi želimo još puno ovakvih akcija u budućnosti.

(Fotografije ustupila Vlatka Tokić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!