Gradonačelnik želi razvijati turizam, trgovinu, poduzetništvo i obrtništvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Danas se obilježava Dan grada Daruvara prilikom kojeg će se dodijeliti priznanja građanima i udrugama koje su doprinijele svojoj zajednici. Gradonačelnik Damir Lneniček otkrio je detalje.

– Ove godine Dan grada obilježit će se skromnije nego prijašnjih godina. Pozvali smo naše nagrađene sugrađane iz ove i prošle godine da bar njima, sukladno epidemiološkim mjerama, uručimo nagrade u našoj kino dvorani – rekao je. Podsjetimo, prošle godine Dan grada zbog epidemiološke situacije nije bio obilježen. Dodijelit će se životna i posmrtna priznanja, a zbog svojih će zasluga priznanja dobiti i istaknuti pojedinci i udruge.

– Gradsko vijeće je donijelo odluku prije raspuštanja da ih promovira i nagradi pa ćemo iskoristiti priliku s obzirom da nema Gradskog vijeća da ćemo moji zamjenici i ja, kao predstavnici Grada što svečanije obilježimo i dostojno proslavimo Dan grada – naveo je. Daruvar u svibnju obilježava mnoge važne datume i prepun je manifestacija, no one sada nisu moguće u punom opsegu.

– Uvijek bi to započelo s prvomajskim grahom, pa obilježavanje obljetnice Bljeska, pa Dan grada, pa su trebali biti Dani piva pa to sve onda kulminira s Vinodarom ali bojim se da će to ove godine sve biti u manjem obimu i da ćemo zapravo sve ove aktivnosti i manifestacije, koje god možemo, prebaciti za drugi dio godine kad korona prođe ili se procijepimo ili se smanje ove mjere koje su trenutno na snazi – kazao je Lneniček. Prisjetio se i najvažnijih projekata iz prethodnog razdoblja.

– Naglasio bih nastavak poduzetničke zone Dalit koja poprima obrise prave zone, no naravno da je još puno posla pred nama. Zatim dva prekogranična projekta, izgradnja dvaju centara. Jedan je poduzetnički inovativni centar, a drugi je edukativni trening centar za Gorsku službu spašavanja. Ono što mi je posebno drago u ovom proteklom razdoblju je da su dograđena i dva vrtića, češki i Vladimir Nazor koji su dobili i dvije nove grupe djece. Drago mi je da ima djece, a samim time i potrebe za vrtićima. Najvažnije je da smo kupili zgradu bivšeg samostana u kojem je smješten dom za starije i nemoćne. Nakon izgradnje novog samostana osigurat ćemo proširenje kapaciteta za dom starijih i nemoćnih. Dakle naglasak je na radnim mjestima, vrtićima te na našim sugrađanima treće životne dobi – istaknuo je te dodao koje su mu želje za naredno razdoblje.

– Prije svega, nadam se da će korona završiti s obzirom da je Daruvar prije svega turističko mjesto. Bez obzira na mjere turista ima, ali još ne u onoj mjeri u kojoj bismo mi željeli. Vjerujem da će razvojem turizma i otvaranjem novog trgovačkog centra Daruvar zasluženo postati središtem ovog dijela naše županije i kao turističko-trgovačko mjesto, ali i kao mjesto za male poduzetnike i obrtnike – naveo je. Za kraj je svojim sugrađankama i sugrađanima poručio:

– Čestitam svim svojim Daruvarčankama i Daruvarčanima, svim našim dragim gostima, turistima i posjetiteljima sretan Dan grada i da što prije možemo maksimalno uživati u normalnom životu – naglasio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!