Kandidat s Damir Bajs Nezavisne liste prijetio smrću pročelniku zbog javnog natječaja, slučaj predan policiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Dana 26.03.2021. godine, prilikom postupka javnog otvaranja ponuda za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Đulovac, Anđelko Kolić javno je pred svjedocima prijetio pročelniku Općine Đulovac Josipu Kastmileru, članu Povjerenstva za raspisivanje spomenutog Javnog natječaja, riječima da će „dobiti metak u čelo“ ukoliko se natječaj poništi, a tvrtka „Kolić Tours“ u vlasništvu njegovog brata Josipa Kolića, ne dobije zemljišta za koje se nadmetala.

Spomenutu prijetnju Kolić je izrekao Josipu Kastmileru u prostorijama Općinske vijećnice, pred svjedocima Branislavom Bijelićem, komunalnim redarom i članom Povjerenstva za raspisivanje Javnog natječaja i Vladimirom Bijelićem, predstavnikom ponuditelja.

Sadržaj je to kaznene prijave koju je općina Đulovac podnijela protiv Anđelka Kolića u ponedjeljak, tjedan dana nakon spomenute prijetnje.

Prijava je podnesena načelniku daruvarske policije.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je još isti dan uzela iskaz spomenutog pročelnika, a ovih će dana, ako već i nije, saslušati i inkriminiranog Anđelka Kolića, te svjedoke.

U ovo predizborno vrijeme, cijeli događaj ima i snažnu političku dimenziju. Naime, dotični Anđelko Kolić nositelj je kandidacijske liste stranke Damir Bajs nezavisna lista i ostali, za lokalne izbore koji se održavaju za manje od dva tjedna. Je li ova prijetnja „nastavak političke borbe drugim sredstvima“ i što je njezin stvarni povod do danas nismo uspjeli doznati, pa ćemo pokušati idućih dana.

Đulovac na žalost nije jedini slučaj gdje se uoči izbora prijeti smrću. Prije par dana mediji su bili prepuni fotografije plakata na kojem je prijetnje smrću anonimni pošiljatelj odaslao kandidatu za gradonačelnika Makarske.

Zaiskrilo je oko natječaja za prodaju nekretnina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!