Kako motivirati birače i objasniti im da i sa samo jednom općinskom listom izbori nisu gotovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Četiri načelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su već izabrana, a u dvije općine – Bereku i Rovišću znamo i sastav općinskog vijeća. Naime, tamo su samo članovi HDZ-a uspjeli sastaviti pravovaljane liste pa je prva pomisao bila: u Bereku i Rovišću nema izbora, tamo će se odviti izjašnjavanje.

Međutim, na ovim lokalnim izborima ne biraju se samo načelnici i općinska vijeća, već i župan te članovi Županijske skupštine, a glasovi stanovnika Bereka, a pogotovo najmnogoljudnije općine u BBŽ – Rovišća, u mnogome će odlučivati o budućoj županijskoj vlasti.

Posebna je pažnja usmjerena na Rovišće nakon iznenađujućih rezultata na proteklim lokalnim izborima. Građani te općine 2017. s ogromnom su većinom izabrali za načelnika Slavka Prišćana (HDZ). Dobio je 1523 glasa što je 81,9 posto svih birača u toj općini i potukao kandidata HSP-a. Lista HDZ-a za Općinsko vijeće dobila je 1267 glasova ili gotovo 70 podrške birača.

Kad se pak radi o izborima za župana i Županijsku skupštinu, glasovi hadezeovaca su se rasplinuli. Županijska lista HDZ-a dobila je 852 glasa, a kandidat te stranke za župana Miro Totgergeli još sedam glasova manje pa ga je u „utvrdi HDZ-a u BBŽ“ pobijedio Damir Bajs za 19 glasova. Mala prednost, ali ipak više od suparnika. Gdje je nestalo 400 glasova HDZ-ovih pristaša koji podupiru općinske čelnike, a biraju druge na županijskoj razini?

Prišćan je rijetko uspješan načelnik čiji se rezultati vide na županijskoj, ali i nacionalnoj razini. Sada je u najboljim političkim godinama i njegovi apetiti sigurno ne završavaju na općinskoj razini. Lišen neizvjesnosti na svom terenu, odlučio je pomoći stranačkim kolegama za skupštinsku listu HDZ-a, gdje se i sam nalazi na visokoj poziciji, a pogotovo u utakmici Marka Marušića kojeg je trenirao, istina u obrambenim zadaćama, a sada mu pomaže da postane centarfor.

Prišćan priprema letak kojim će sumještanima objasniti koliko je važno izaći na izbore bez obzira što je u Rovišću sve odlučeno. Svojim nemalim autoritetom bezrezervno podupire Marušića za koga je snimio i promidžbeni spot. Kako nam je u kraćem razgovoru i potvrdio, učinit će sve što može da motivira svoje birače da izađu na izbore jer, kao što kaže slogan njegove stranke, sad je bitno!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!