Štefović u posljednji tren ostao bez protukandidatkinje, čekaju ga četiri politički mirne godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Među četiri općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u kojima građani već znaju tko će im biti načelnik iduće četiri godine je i Štefanje. Dosadašnji općinski zamjenik načelnika Silvestar Štefović (HDZ) na ovim lokalnim izborima bit će jedini kandidat na mjesto načelnika. 30-godišnji Štefović iskreno kaže kako mu nije previše žao što neće imati protukandidata.

-To znači da kampanja neće biti toliko žestoka, ali ni skupa. S druge strane, uvijek je dobro imati neki korektiv, no nadam se da će to biti osigurano kroz rad Općinskog vijeća – kaže Štefović.

Dodaje kako mu je drago što na izbore izlaze predstavnici više lista za Općinsko vijeće. Iako je uvjeren kako će HDZ i ovoga puta sam uspjeti osigurati većinu u Vijeću, vjeruje u dobru suradnju i s predstavnicima drugih političkih opcija, od kojih su neke nove na štefanjskoj političkoj sceni.

-Drago mi je što je HSLS uspio okupiti mladu ekipu za svoju listu i što su mladi zainteresirani za politiku. Ona je svuda oko nas, od toga ne treba bježati. Nije politika to koja je dobra ili loša, ljudi su ti koji je čine dobrom ili lošom. Čestitam kolegama iz HSLS-a što su se odlučili angažirati – kaže Štefović.

Dodaje i kako se na listi Demokratskog HSS-a nalaze uglavnom bivši članovi Beljakovog HSS-a, koji su tu stranku napustili zbog neslaganja s načinom na koji ju je vodio aktualni predsjednik. No, napominje Štefović, riječ je o ljudima od kojih su i ranije općinskom vodstvu stizali, dobri, konkretni prijedlozi te ne vidi razlog da se dobra suradnja ne nastavi u budućnosti. Otvoren je, kaže, za suradnju sa svima koji žele dobro općini. Na prvi pogled, pred Štefovićem su četiri relativno mirne godine.

-Možda politički mirne, ali što se tiče projekata, bit će itekako aktivne i žive. Osim što treba dovršiti sve projekte koje je započeo načelnik Ivo Emić, tu je i čitav niz novih. Spremni smo na suradnju sa svima, a o konkretnoj već razgovaramo s Gradom Bjelovarom, posebice oko projekta Termi koje su u našem susjedstvu i koje želimo iskoristiti za napredak svoje općine – kaže Štefović.

Ljuta oporba novom načelniku mogli bi biti tek vijećnici koalicije 11 stranaka predvođene onom aktualnog župana Damira Bajsa. No, kako doznajemo, za njih izborna priča u Štefanju nije najsretnije počela. Upravo je spomenuta koalicija trebala ponuditi protukandidatkinju Silvestru Štefoviću, no do isteka roka za kandidaturu nisu uspjeli prikupiti potrebnih stotinu potpisa. Gaf im se dogodio i prilikom predaje liste za Općinsko vijeće, nakon što su shvatili da im se na listi nalazi osoba koja je već potvrdila kandidaturu na listi Demokratskog HSS-a. Srećom, imali su dovoljno vremena za ispravak pogreške pa su ipak ušli u utrku za Vijeće u kojem bi, nadaju se čak i njihovi politički protivnici, ipak trebali pokazati malo više spretnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!