Danas se u Koprivnici protiv koronavirusa cijepi 3600 građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu kampanje „Misli na druge, cijepi se“ danas se u dvorani Srednje škole Koprivnica i u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima prvom dozom cijepi 3600 građana, na svakom punktu njih 1800. Riječ je o najvećoj i najzahtjevnijoj organizaciji cijepljenja dosad, a akciju su podržali i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te epidemiologinja Tea Čuti uime županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Načelnik Ljubić naglasio je kako je organizacija ovako velikih punktova iznimno složena, a kao i dosad, županijski je Stožer u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i ostalim zdravstvenim ustanovama te liječnicima i medicinskim djelatnicima primarne medicine uspješno odradio sve zadatke. Uz njih, na doprinosu je zahvalio i pripadnicima žurnih službi te Gradu Koprivnici i Gradu Križevcima, kao i gradskim stožerima civilne zaštite.

„U srijedu, 12. svibnja, mogu najaviti veliki punkt za cijepljenje prosvjetnih djelatnika i predstavnika žurnih službi, a od sljedeće srijede krećemo s cijepljenjem ostalog radno aktivnog stanovništva. Obzirom na najavljene veće doze cjepiva, računamo da bismo ovim tempom uskoro mogli procijepiti sve zainteresirane pa pozivamo naše sugrađane da se jave svojim liječnicima ili se prijave putem tvrtki, odnosno Zavoda“, kazao je načelnik Ljubić te ujedno čestitao Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Koprivničko-križevačka županija prva je u državi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosadašnje aktivnosti provedene su na najvišoj mogućoj razini, za što je Stožer primio brojne pohvale.

Epidemiologinja Tea Čuti složila se glede zahtjevnosti organizacije ovakvog punkta, no zahvaljujući kvalitetnoj pripremi i dosadašnjem iskustvu sve se odvija vrlo brzo i bez poteškoća.

„Odaziv je odličan, građani dolaze u dogovorenom terminu i sve se odvija u skladu s očekivanjima, a isto očekujemo i na punktu u Križevcima gdje se danas također cijepi 1800 stanovnika. Do sada smo prvom dozom ukupno procijepili 19600 stanovnika županije, a drugu dozu je primilo 7100 ljudi, zadovoljni smo ovom brojkom, cjepiva ima sve više i vjerujem kako ćemo u narednom razdoblju procijepiti velik broj stanovnika“, kazala je Čuti.

Podsjetimo kako je na nedavnom održanom sastanku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sa županima i ravnateljima županijskih zavoda za javno zdravstvo potvrđeno kako će velike količine cjepiva u narednim mjesecima stići u Hrvatsku. Daljnja organizacija po punktovima ovisit će o dinamici zaprimanja cjepiva, a županijski Stožer apelira na građane da budu odgovori i pridržavaju se svih epidemioloških mjera kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!