Daruvar i Bjelovar bit će primjer drugima kad je riječ o gospodarenju otpadom!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U sklopu izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore, Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik HSLS-s posjetio je grad Daruvar i općine Dežanovac, Đulovac i Sirač te se družio sa članovima simpatizerima i građanima. Hrebak je nositelj liste za županijsku skupštinu ispred svoje stranke HSLS. Hrebak je u Daruvaru dao podršku Elviru Puriću, nositelju liste HSLS-a za Gradsko vijeće grada Daruvara.

-Na ovim izborima borimo se postati treća snaga u županijskoj skupštini da bi nas budući župan bolje čuo te da sve ono dobro napravljeno u protekle četiri godine u Bjelovaru – realiziramo za sve naše građane i na županijskoj razini. Daruvar je drugi najveći grad u našoj županiji. Imamo izvrsnu suradnju s Gradom Daruvarom, pogotovo u pogledu gospodarenja otpadom gdje ćemo zajedno, Daruvar i Bjelovar, izgraditi najbolji sustav gospodarenja otpadom u državi. Dok će drugi gradovi i općine europskoj uniji plaćati penale za otpad, Bjelovar i Daruvar će ostalim gradovima biti uzor u gospodarenju otpadom. Izgradit ćemo sortirnicu i kompostanu najnovijom tehnologijom u Bjelovaru gdje će se većina otpada reciklirati i ponovno vraćati u sustav. Oba projekta su već odobrena i financirati će se EU fondovima već ove godine, a vrijednost projekata je preko 60 milijuna kuna. Daruvar to neće koštati ništa, a imat će riješen sustav gospodarenja otpadom. To je jako važno za Daruvar koji ovisi o čistom okolišu i turizmu. Kad smo kod turizma, uvjeren sam da daruvarske i bjelovarske toplice mogu biti pokretač razvoja turizma cijele naše županije. I jedne i druge toplice mogu se savršeno nadopunjavati, zajedničkom suradnjom naša dva grada i budućom suradnjom daruvarskih s bjelovarskim toplicama to može biti samo pun pogodak za oba grada te cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju! Daruvarske toplice treba ojačati da budu lider zdravstvenog turizma i to ne samo u daruvarskom kraju, nego i u ovom dijelu Hrvatske, kao i lječilište broj jedan za sve hrvatske sportaše, a bjelovarske da budu lider obiteljskog kontinentalnog turizma s dobavnom mrežom OPG-ova oko samih toplica koje će podupirati kvalitetnu gastronomsku ponudu. Tada bi naša županija suradnjom ovakva dva termalna centra skočila visoko i postala bi primamljiva destinacija za različite vrste turista koji bi u nju dolazili u daleko većem broju nego danas, na zadovoljstvo građana i Daruvara i Bjelovara.

U Mađarskoj svako malo veće mjesto ima svoje toplice pa onda i Bjelovar i Daruvar mogu imati svoje i jačati turizam naše županije. U tome ćemo kvalitetno surađivati s našim nezavisnim partnerima na županijskoj listi – Fredijem Palijem, načelnikom Velike Pisanice i Josipom Stjepanovićem, načelnikom Dežanovca. Josipu sam isto danas došao čestitati, on je uspješan načelnik koji dobro vodi svoju općinu Dežanovac. Ući ćemo u županijsku skupštinu zajedno kao vijećnici te provoditi kvalitetne projekte i na županijskoj razini.

Daruvar je umjeren grad, čiji građani žele snažnu centrističku opciju kao što je to HSLS. Naša će se ekipa u Daruvaru boriti za iste one vrijednosti i politike koje smo pokazali i dokazali u Bjelovaru, koji je kao i Daruvar grad u kojem sretno i ravnopravno živi jako mnoštvo nacionalnih manjina, a one su naše bogatstvo. Mi cijelu ovu kampanju vodimo ističući konkretne, životno važne projekte koji poboljšavaju život obitelji ovog našeg kraja. Samo pozitivne stvari su bitne, od negativne kampanje daruvarske i bjelovarske obitelji nemaju nikakve koristi – kazao je Hrebak.

-Sve ono što je dobro napravljeno u Bjelovaru, od transparentnosti, digitalizacije gradske uprave, smanjenja birokracije, smanjenja poreza i činjenice da je grad Bjelovar pod upravljanjem Darija Hrebaka među 10% najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava, želimo kroz gradsko vijeće realizirati i u našem Daruvaru – zaključio je Elvir Purić, nositelj liste HSLS-a u Daruvaru.

Hrebak je predstavio program liste HSLS-a za županiju.

-Našim poljoprivrednicima ćemo isporučiti hladnjaču u prostoru Bjelovarskog sajma, modernizirati 5 tržnica u 5 gradova županije, daruvarska je jedna od njih izgraditi 100 staklenika i pomoći 1000 malih OPG-ova koji bi, osim na tržištu, svoje domaće, svježe i zdrave proizvode isporučivali u sve škole, vrtiće, domove umirovljenika i Bjelovarsku bolnicu – kazao je.

Hrebak je nakon Grada Daruvara posjetio i Općine Đulovac i Sirač gdje je kandidatima HSLS-a Jozefini Deligegić i Nikoli Hodaku u društvu članova i simpatizera stranke poželio sreću na predstojećim izborima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!