Naseljem u kojem je ograničenje brzine 50, jurio 104 kilometra na sat!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Službenici PU bjelovarsko-bilogorske su i u svibnju nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Proteklog vikenda je utvrđeno sveukupno 219 prekršaja.

U petak, 7. svibnja, policijski službenici su u sklopu pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja tijekom poslijepodneva su utvrđena 127 takva prekršaja. Najveći broj  prekršaja je bilo u rasponu od 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju i njih je utvrđeno i sankcionirano 78, 42 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h i 6 prekršaja u prekoračenju dopuštene brzine kretanja u rasponu od 30-50 km/h i jedan prekršaj u prekoračenju dopuštene brzine kretanja preko 50 km/h u naselju.

Mjesto te najveće izmjerene brzine je bila u Kapelici i ona je iznosila 104 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h.

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđen je još jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, izmjerena koncentracija alkohola u količini 0,58 g/kg izmjerena kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru, na Slavonskoj cesti. Bilo je i 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 35 ostalih prekršaja.

-U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih su u tri prometne nesreće četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede, a ostale prometne nesreće su bile samo s materijalnom štetom. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!