Kreće najveća investicija – rekonstrukcija pravca Grubišno Polje – Veliki Zdenci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić na radnom sastanku sa Zlatkom Mađeruhom, gradonačelnikom Grubišnog Polja, potvrdio je da kreće jedna od najvećih investicija na tom prostoru – rekonstrukcija pravca G. Polje – Veliki Zdenci.

-To je tek prva faza vrijedna oko 62 milijuna kuna koju realiziramo s Hrvatskim vodama i lokalnom zajednicom, a važna je jer je riječ o međunarodnom koridoru D5 od Mađarske do Okučana i granice s BiH, rekao je Škorić.

Mađeruh je rekao kako radovi počinju za mjesec dana, a da se u drugoj fazi planira rekonstrukcija pravca V. Zdenci – Končanica.

Škorić je pak najavio i radove prema Daruvaru, ali tu se čeka koordinacija s Hrvatskim vodama kako bi se uskladili radovi, a obećao je i gradnju pakračke i lipičke obilaznice. Dodao je i da su Hrvatske ceste kupile zemljište u Grubišnom polju gdje će imati svoju bazu.

Kad se pak radi o brzoj cesti prema Bjelovaru i dalje prema Virovitici, Škorić je rekao da je u tijeku odabir izvođača za dionicu Breza-Bjelovar, za što je osigurano 74 milijuna kuna, a kreće se i od Virovitice gdje je danas potpisan ugovor za čvor Virovitica, a raspisuje natječaj za pravac do Špišić Bukovice.

Razgovorima su nazočili i Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana BBŽ zajedno sa zamjenicom Grubišnopoljkom Marijom Jungić te saborski zastupnik, također domaći čovjek Miro Totgergeli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!