Portal Klikni.hr postupao je po uputama pravnika našeg zakonskog regulatora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijsko izborno povjerenstvo Bjelovarsko-bilogorske županije proslijedilo nam je prijavu stožera kandidata za župana Damira Bajsa o kršenju izborne šutnje na našem portalu „na kojem se objavljuju sponzorirane objave u obliku covera i banera za Hrvatsku demokratsku zajednicu“, te pozvalo na očitovanje u vezi ove prijave Županijskom izbornom povjerenstvu.

Uredništvo portala Klikni.hr kontaktiralo je u petak pravnika Agencije za elektroničke medije, g. Matiju Zeku glede naših obveza tijekom izborne šutnje zbog angažiranja administratora koji je slobodan tijekom vikenda. U nazočnosti najmanje pet osoba nedvosmisleno je na naš upit o tome „ima li portal obvezu ukloniti promotivne bannere sa svoje stranice“ odgovorio da portali nemaju obvezu uklanjanja oglasa-bannera. Dodao je da se zabranjuje objava novih sadržaja promidžbenog karaktera koji se tiču izbora.

Agencija za elektroničke medije regulator je, među inima i portala, te nadzire zakonitost njihovog djelovanja.

Osim bannera HDZ-a, do 10.30 u subotu, kada samo ih samoinicijativno uklonili, bili su vidljivi i banneri HSLS-a te Domovinskog pokreta.

Iz očitovanja je vidljivo da smo u namjeri postupanja u skladu sa zakonom kontaktirali regulatora zaduženog za naš medij i postupili prema njegovoj uputi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!