Računamo na građane koji su željni promjena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Naša županija nažalost ne razvija se u onom smjeru u kojem se treba razvijati, sa svim našim potencijalima i svakako računamo na građane koji su željni promjena i koji smatraju da nam može biti bolje, rekao je Marko Marušić, kandidat za bjelovarsko-bilogorskog župana (HDZ, HSLS), gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Naveo je ključne probleme u županiji.

– Prema indeksu razvijenosti smo na 16. mjestu, prema povlačenju sredstava iz EU fondova smo na 17 mjestu, prema indeksu gospodarske snage smo na 18. mjestu, prema prosječnoj mjesečnoj plaći smo na predzadnjem mjestu od ukupno svih županija u Hrvatskoj. U mandatu vladavine aktualne garniture iselilo je 12 tisuća ljudi iz županije, nabrojao je Marušić.

Spomenuo je da je jedan od razloga loša odnosno nikakva suradnja župana s gradonačelnicima i načelnicima. U zadnjih osam godina, naveo je, nije se održao niti jedan zajednički kolegij što smatra lošim.

Marušić matra kako Vlada čini sve za dobrobiti cijele Hrvatske, ali ističe da je ovdje konkretno problem u jednom čovjeku koji nema tu razinu poslovne suradnje sa svim gradonačelnicima i načelnicima.

Kao dva ključna projekta naveo je dovršetak brze ceste do Bjelovara i nastavak njezine izgradnje prema Virovitice te dovreštak i kvalitetno opremanje bjelovarske bolnice koja je, rekao je Marušić, opterećena kreditima.

– Time je ugrožen cjelokupni zdravstveni sustav naše županije. U suradnji s ministarstvom zdravstva, s Vladom i povlačenjem sredstava iz EU fondova svakako postoji prilika za dovršetak izgradnje i opremanje bolnice, ali ne na dosadašnji način financiranja, rekao je.

Mandati u županijskoj Skupštini već su određeni. Koalicija s Damirom Bajsom ima  ima 13 mandata. HDZ ima 11. Marušić je rekao kako računa na podršku HSLS-a i u Skupštini. Dodao je i da su u razgovorima s Demokratskim HSS-om te računaju i na njihovu potporu čime bi osigurali većinu u Skupštini.

Tek se trebaju održati i dopunski izbori za dva predstavnika srpske nacionalne manjine koji nisu izabrani s lista. Marušić je naglasio da je otvoren za razgovore.

– Ja uvijek naglašavam da sam za suradnju s onima koji žele promjene, koji žele boljitak županiji, koji imaju dobre i kvalitetne projekte, zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!