Hrebak: Pakt s Domovincima novo je samoubojstvo vodstva SDP-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ništa neuobičajeno i ništa neviđeno, uglavnom loše – tako je ponovno izabrani gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak komentirao danas predstavljenu koaliciju Damira Bajsa, SDP-a i Domovinskog pokreta.

– Ako imate dovoljno žetončića, možete dobiti žetone. Mnogi su se kleli da nisu žetoni, mnogi su i mene prozivali da sam žeton. No, mislim da sam ove četiri godine bio dovoljno vjerodostojan. Nekima se možda ne sviđa koalicija u kojoj HSLS jest, ali mi već šest do sedam godina surađujemo s HDZ-om i toga se ne sramim – kaže Hrebak.

No, dodaje, zagovarati nešto u kampanji, a s druge se strane ponašati sasvim suprotno kada kampanja završi, vrlo je loše. – Kao HSLS smo ostvarili treći najbolji rezultat u Županijskoj skupštini pa ako bi netko trebao pretrčavati, onda smo to mi, ali to ne bi bilo vjerodostojno. Ako zagovaramo promjene, ne možemo pretrčati onima za koje smo zagovarali da treba mijenjati. Možemo ići i na jednu i na drugu stranu, ali onda bi se to zvala trgovačka koalicija – poručuje.

Smatra gradonačelnik da segment u kojem se spaja SDP kao lijeva stranka s nečim što se zove Domovinski pokret nema veze jedno s drugim. Podsjetio se i napada od strane SDP-a. – Bio sam podvrgnut takvim napadima vezanim za Matea Horvata (DP) koji je tada bio član HDZ-a i koji se slikao u majci “Za dom spremni”. On je moralno podnio ostavku upravo na zahtjev SDP-a kojima je tada doslovno pjena išla na usta. Htjeli su da se Horvat makne iz Savjeta mladih jer je to veličanje fašizma i ostalog dok sada taj isti Horvat nikakvih problema nema da sklapa koaliciju na Županijskoj razini sa SDP-om. Baš me zanima što će na to reći gospodin Škoro – rekao je Hrebak.

Osvrnuo se Hrebak i na najavu da, nakon što se izaberu dva predstavnika srpske nacionalne manjine, da će i oni biti dio vladajuće većine. – Eto ga, nećemo više imati koaliciju HDZ-a, HSLS-a, i SDSS-a, ali ćemo zato imati koaliciju SDP-a, DP-a i vrlo vjerojatno predstavnika srpske nacionalne manjine. Ništa nije legitimno, dapače, to je isto dopušteno u politici. No, mislim da su birači SDP-a pokazali što misle o njihovoj politici u Bjelovaru i županiji, dogodio se strmoglavi pad, ali to je njihov problem, a ne naš – kaže Hrebak.

Želio je Hrebak podsjetiti i na činjenicu da je 2013. godine HSLS bio u koaliciji s SDP-om na gradskoj razini. – Tada smo bili najžešći kritičari gradonačelnika Antuna Korušeca. Nakon izbora, isto su nas ovako zvali da dođemo u koaliciju. HSLS je ostao u oporbi dok je SDP odmah pohitao i dobio pročelnička mjesta. Primjerice, Vanja Posavec je tada postala predsjednica Gradskog vijeća. Nakon toga krenuo je strmoglavi pad SDP-a do mjere da im se samo nebo smilovalo da prođu izborni prag u Bjelovaru – govori Hrebak.

Svoje razmišljanje o novoj koaliciji zaključio je – Mislim da ovo neće biti dobar potez za SDP, ali nisam ni birač niti simpatizer SDP-a. Mnogi njihovi birači bit će razočarani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!