Onog tko mi je nudio političku trgovinu birači su već kaznili u prvom krugu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana Marko Marušić odgovorio je SDP-ovoj Sandri Frči koja ga je pozvala da otkrije tko ga je tražio fotelje u zamjenu za podršku u drugom krugu. Priopćenje M. Marušića prenosimo  u nastavku.

 

U svom jučerašnjem priopćenju, osuđujući trgovačku crveno-crnu koaliciju -koja se na kraju pokazala najkraćom u povijesti, jer je isti dan kada je oformljena i razvrgnuta – izvijestio sam javnost kako sam nakon prvog kruga lokalnih izbora imao ponude da trgujem. U zamjenu za podrškom u drugom krugu trebao sam, ako pobijedim u drugom krugu, pristati dati neka direktorska mjesta županijskih poduzeća. Naravno, odbio sam to s gnušanjem. Moj odgovor je jasan od prvoga dana, radije ću izgubiti izbore nego se valjati u blatu političke trgovine.

Kolegica Sandra Frčo, jedna od mojih protukandidata u prvom krugu poziva me da javno objavim tko mi je nakon prvog kruga nudio podršku u drugom krugu i tražio direktorske fotelje.

Naravno da ću izvijestiti javnost tko mi je nudio političku trgovinu, o tome nikada nisam dvojio, ali to ću učiniti kada ja odlučim, a ne kako mi predlaže kolegica Frčo, odmah sada, ne bi li me 30. svibnja, birači nagradili, a onog  tko mi je nudio trgovinu kaznili.

Za to postoje najmanje tri razloga:

–         Onog tko mi je nudio političku trgovinu, birači su  već kaznili u prvom krugu.

–         Kolegica Frčo, kako to kaže naš zajednički protukandidat Ivan Beljan, “provela je najbržu izdaju birača u povijesti” i samo tri dana nakon prvog kruga pretrčala na drugu stranu, pa nisam sklon slušati njezine savjete.

–         SDP je na ovim lokalnim izborima ostvario najlošiji rezultata u povijesti izbora u Hrvatskoj, a vjerojatno i u BBŽ. Pozivati se na javnost nekoliko dana nakon takvih poraznih rezultata, stvarno djeluje iracionalno.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!