Razotkriven distribucijski lanac droge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz Bjelovara kojeg se sumnjičilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Pretragom doma navedene osobe, policijski su službenici našli veće količine droge uz koju je bilo i oružje. U domu 42-godišnjaka pronađeno je 2404 grama marihuane, 16 vrhova indijske konoplje, 579 grama amfetamina, 31 gram kokaina, 10 grama MDMA-e i 1248 tableta MDMA-e. Uz navedene količine droge, policijski su službenici pronašli i tri medicinske šprice ispunjene uljem kanabisa, tri digitalne vage s tragovima droge, 8,6 kilograma sitno rezanog duhana, ali i ručna bomba M75 i 266 grama TNT eksploziva.

Protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a policijska uprava će proslijediti i obavijest o počinjenom prekršaju Carinskoj upravi, zbog posjedovanja sitno rezanog duhana koji nije imao nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Osim ove osobe, policija je kriminalističko ispitivanje završila i nad 24-godišnjakom s područja Grubišnog polja, kojeg se sumnjiči da je neovlašteno kupovao drogu te ju prodavao na daljnje korištenje osobama s područja Grubišnog Polja i Daruvara. Protiv 24-godišnjaka je također podnesena kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, te kaznena prijava za omogućavanje trošenja droga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!